
Fotó
Hozzávalók:
1 db 6 tojásos piskóta tortalap
Krém:
25 dkg eper
40 dkg Mascarpone sajt
10 dkg porcukor
1 púpozott evőkanál zselatin
1 dl narancslé
2 dl habtejszín
Díszítés:
25 dkg eper
2 dl habtejszín
Elkészítés:
Az epret átpasszírozzuk, összekeverjük a krémsajttal, hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük.
Kevés vízben lassú lángon feloldjuk a zselatint, langyosan elkeverjük a narancslével, és beledolgozzuk a krémsajtos masszába.
A tejszín keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk krémbe, és megtöltjük a tortát.
Legjobb, ha kapcsos formában töltjük meg, és amikor már megdermedt a krém (inkább másnap), szépen leválasztjuk róla a karikát.
Tejszínhabbal, és félbevágott eperszemekkel díszítjük.
6 megjegyzés:
Hmmm, guszta naggyon! :)
szia! Én is elkészitettem, de tettem a krémbe feldarabolt banánt és tejszinhabot na meg reszelt "lila tehenes" epres csokit is:) A tésztája két db 5 tojásos piskóta lett és a tetejét - oldalát is habbal vontam be, amire a Lidl-ben is kapható cukrozott pörkölt mogyoródarabokat szórtam. A tetejére hab, banándarabok, egész eprek és még egy kis reszelt csoki került... isteni lett!!!!:)))
Köszönöm az ötletet:)Talán még mehet be akár a krémbe, akár a bevonatba egy kis olvasztott fehér csoki is:)
Szia Andrea!
Gratulálok, jól felturbóztad a receptet, nem mondom! Minden, amit beletettél, önmagában is finom, el tudom képzelni, milyen jól sikerülhetett!
További sok sikert kívánok!
Üdv: Marica
Kedves Marica!
A kisfiam kívánsága egy epres csoki torta. Nagyon szimpatikus ez a recept, de kételyeim vannak a tejszínhab helyetti csokibevonással. Mit gondolsz, szerinted passzolna hozzá a csokikrém?
Nyugodtan használhatsz csokoládét a bevonáshoz.
Üdv!
Ez a torta isteni, nekünk már második éve a kisfiam szülinapi tortája.. Tavaly fondanttal vontam be, és spongyabob lett, idén pedig kitkat lesz a szélén, és m&m's csokigolyó a tetején.. Ja, és én is telepakoltam a második hozzászólás szerint csokidarabkákkal és banánnal. :))
Megjegyzés küldése