
Fotó
Hozzávalók:
25 dkg babapiskóta
1 dl narancslé
60 dkg krémsajt
15 dkg porcukor
10 dkg darált mandula
vanília aroma
1 evőkanál zselatin
kb. 1 dl víz
2.5 dl tejszín habja
50 dkg eper
Elkészítés:
A piskótákat kissé meglocsolgatjuk narancslével.
Egy kapcsos tortaforma (kb. 23 cm) alját kibéleljük a babapiskótával, az oldalát pedig körberakosgatjuk álló piskótákkal. Ha szükséges, törjük félbe a szeleteket.
Az eper kétharmad részét feldaraboljuk.
Összekeverjük a krémsajtot a cukorral, az aromával, a mandulával és a kevés vízben kis lángon feloldott zselatinnal, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabbal és az eperdarabkákkal.
A krémet a piskótával bélelt formába öntjük, majd másnapig hűtőbe tesszük.
Levesszük a tortakarikát, a maradék eperrel díszítjük a tortát, vagy tejszínhabot is használhatunk a díszítéshez. Ebben az esetben számítsunk több tejszínt a hozzávalókhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése