2009. április 19., vasárnap

Glazúr

Hozzávalók:

50-60 dkg porcukor
3 tojás fehérje
5 ml ecet / vagy pici citromsav

Elkészítés:

Először csak a porcukor felét keverjük el a tojások fehérjével és az ecettel, majd utána adjuk hozzá fokozatosan a többi cukrot, és habosra keverjük.
Hófehér masszát kapunk, amelyből különféle tortadíszítési elemeket, figurákat, leveleket, virágokat, stb. készíthetünk.
Gyorsan szárad, ezért használat közben takarjuk le nedves ruhával.
Állagát a cukor mennyiségével szabályozhatjuk.
Színezhető is, lehetőleg ne használjunk erős színeket, paszta állagú, vagy tömény festékoldatot vegyünk igénybe.
A kész díszeket száradás után fénytől védve, száraz helyen tároljuk.
Forrás

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönöm, ez nagyon tetszik, ilyet én is szoktam, de máznak, kevesebb cukorral. De ezt feltétlenül kipróbálom!
Wise Lady

Receptgyűjtő írta...

Nekem is ez a szándékom! :-)