
Hozzávalók:
Tészta:
5 tojás sárgája
14 dkg porcukor
1/2 csomag vaníliás cukor
15 dkg őrölt pörkölt mogyoró
3 tojás fehérje
Krém:
3 dkg liszt
15 dkg cukor
5 dl tej
2 tojás fehérje
Tetejére:
csokoládémáz
vagdalt pörkölt mogyoró
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukrokkal fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az őrölt mogyorót, és a tojások keményre vert habját. Kerek tortaformában, amelynek az alját papírral kibéleljük, 3 egyforma vastagságú lapot sütünk ki, előmelegített sütőben, közepes hőfokon.
A krémhez a tejjel felöntjük a cukorral elkevert lisztet, és kis lángon, állandóan kevergetve, sűrűre főzzük. Amikor egészen besűrűsödött, levesszük, és a tojásfehérjék keményre vert habját lazán beleforgatjuk.
A tortalapokat megtöltjük a krémmel, csokoládémázzal bevonjuk, és tetejére vagdalt pörkölt mogyorót szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése