2009. március 18., szerda

Mogyorós krémtorta



Hozzávalók:

Tészta:

5 tojás sárgája
14 dkg porcukor
1/2 csomag vaníliás cukor
15 dkg őrölt pörkölt mogyoró
3 tojás fehérje

Krém:

3 dkg liszt
15 dkg cukor
5 dl tej
2 tojás fehérje

Tetejére:

csokoládémáz
vagdalt pörkölt mogyoró

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukrokkal fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az őrölt mogyorót, és a tojások keményre vert habját. Kerek tortaformában, amelynek az alját papírral kibéleljük, 3 egyforma vastagságú lapot sütünk ki, előmelegített sütőben, közepes hőfokon.

A krémhez a tejjel felöntjük a cukorral elkevert lisztet, és kis lángon, állandóan kevergetve, sűrűre főzzük. Amikor egészen besűrűsödött, levesszük, és a tojásfehérjék keményre vert habját lazán beleforgatjuk.
A tortalapokat megtöltjük a krémmel, csokoládémázzal bevonjuk, és tetejére vagdalt pörkölt mogyorót szórunk.

Nincsenek megjegyzések: