2009. március 17., kedd

Gyümölcsös joghurt torta




Hozzávalók:

1 db 6 tojásos kerek piskótalap

Krém:

4 dl natúr joghurt (lehet gyümölcsös is, a gyümölcsökhöz illő ízesítéssel)
1 db citrom leve
1 db narancs leve
4 dl habtejszín (Hulala is lehet)
15 dkg porcukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
2 evőkanál zselatin

Tetejére:

Gyümölcsféleségek (mandarin, meggy, barack, vagy tetszés szerint bármi)
1 csomag gyümölcskocsonya por

Elkészítés:

A kifacsart gyümölcslevet kissé felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint folyósra, majd egy-két kanál joghurttal elkeverjük, és így langyosan hozzáadjuk a többi joghurtmennyiséghez.
Ízesíthetjük kicsit a narancs, illetve a citrom reszelt héjával is.

A tejszínt habosra verjük, a cukrokkal kemény habot készítünk belőle, és a joghurttal elegyítjük.

A tortát a formába visszatéve megtöltjük, tetejét kirakjuk gyümölcsökkel, és bevonjuk gyümölcskocsonyával.
Amikor teljesen megdermed, leszedjük a forma karikáját, és szeleteljük.

Ezt a tortát a Gigi barátnőm készítette a születésnapomra ajándékba.

Nincsenek megjegyzések: