2009. március 9., hétfő

Gesztenyetorta



Hozzávalók:

1 db 8 tojásos kerek, kakaós piskóta tortalap

Krém:

1 tojás
3 evőkanál liszt
6 evőkanál porcukor
3 dl tej
10 dkg Ráma margarin
25 dkg gesztenyemassza

Tetejére:

csokimáz
2-3 dl habtejszín

Elkészítés:

A tojást, és a lisztet 3 evőkanál porcukorral simára keverjük, és kis lángon, folytonos keveréssel felfőzzük. A krémet hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra keverjük, a cukorral fehéredésig kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, végül a főzött krémmel elegyítjük.
A tortakarikát három lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel. Tetejét csokimázzal vonjuk be, tejszínhabbal díszítjük.
Fotó: Flickr

2 megjegyzés:

Gabriella írta...

NAGYON SZÉPEN FELDÍSZÍTETTED!!!

Receptgyűjtő írta...

Bocs, ez most nem az én művem :-(, illusztráció, alul a link!
Üdv: Marica