
Fotó
Hozzávalók:
Tészta:
1 db 8 tojásos piskóta tortalap
Krém:
1 doboz körszeletes ananászkonzerv
5 dl ananász joghurt
10 dkg porcukor
4 dl Hulala habtejszín (vagy tetszés szerinti)
2 csomag Dr. Oetker zselatinfix
Tetejére:
2-3dl habtejszín
5 dkg pirított mandula forgács
Elkészítés:
Az ananászból 2 karikát félreteszünk.
A krémhez a joghurtba keverjük a többi, kis darabkákra vagdosott ananászt, ízesítjük a cukorral.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinport, majd a joghurtos keveréket.
A kihűlt tortalapot 3 lapra szeljük, a krémmel megtöltjük, a felső lapot ráillesztjük, óvatosan kissé lenyomkodjuk.
Oldalát, tetejét tejszínhabbal vonjuk be, díszítjük a félretett ananásszal, a mandula forgáccsal.
Bármilyen gyümölccsel készíthető, hozzáillő ízű joghurttal.
2 megjegyzés:
Köszönöm a receptet, elkészítettem és nagyon finom lett..
n.n
Örülök, hogy ízlett! :-)
Megjegyzés küldése