2009. március 25., szerda

Ananászos joghurttorta


Fotó

Hozzávalók:

Tészta:

1 db 8 tojásos piskóta tortalap

Krém:

1 doboz körszeletes ananászkonzerv
5 dl ananász joghurt
10 dkg porcukor
4 dl Hulala habtejszín (vagy tetszés szerinti)
2 csomag Dr. Oetker zselatinfix

Tetejére:

2-3dl habtejszín
5 dkg pirított mandula forgács

Elkészítés:

Az ananászból 2 karikát félreteszünk.
A krémhez a joghurtba keverjük a többi, kis darabkákra vagdosott ananászt, ízesítjük a cukorral.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinport, majd a joghurtos keveréket.
A kihűlt tortalapot 3 lapra szeljük, a krémmel megtöltjük, a felső lapot ráillesztjük, óvatosan kissé lenyomkodjuk.
Oldalát, tetejét tejszínhabbal vonjuk be, díszítjük a félretett ananásszal, a mandula forgáccsal.

Bármilyen gyümölccsel készíthető, hozzáillő ízű joghurttal.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönöm a receptet, elkészítettem és nagyon finom lett..
n.n

mariam írta...

Örülök, hogy ízlett! :-)