2009. február 11., szerda

Diós krémek tölteléknek




1. Hozzávalók:

3 dl tej
6 evőkanál liszt
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj / margarin
20 dkg darált dió

A tejet sűrűre főzzük állandó keveréssel kis lángon, majd megvárjuk, míg kihűl.
A margarint csipetnyi sóval habosra keverjük, lassacskán adagolva eldolgozzuk a cukrokkal kristálymentesre, kanalanként kikeverjük a tejes masszával, végül a darált dióval.

2
. Hozzávalók:

20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor / vagy egy kis vanília aroma
1 dl tej
10 dkg darált dió
1 evőkanál liszt
1-2 evőkanál rum
15 dkg vaj / margarin

A cukorral, liszttel elkevert darált diót elkeverjük a tejjel, kis lángon besűrítve felfőzzük, ízesítjük a rummal, és a vajjal habosra keverjük.
A krémet kihűtjük, és csak akkor töltjük meg vele a süteményt.

3
. Hozzávalók:

1 csomag vanília ízű pudingpor
3 tojás sárgája
3 dl tej
15 dkg cukor
25 dkg vaj / Ráma margarin
0.5 dl rum
10 dkg darált dió

A pudingport egy kis cukorral, a tojások sárgáival, és annyi tejjel elkeverjük, hogy csomómentes masszát kapjunk.
A maradék tejet és cukrot felforraljuk, lassan hozzáadjuk a pudingos masszához, sűrűre főzzük, majd időnként megkeverve kihűtjük.
A vajat csipetnyi sóval habosra keverjük, és kis adagokban hozzáadva az előző masszát, a diót, és a rumot is, és jól kidolgozzuk.

4. Hozzávalók:

40 dkg darált dió
2 evőkanál liszt
4.5 dl tej
20 dkg cukor
1 csomag vanília cukor
1 citrom reszelt héja
15 dkg vaj / vagy Ráma margarin

A tejet a cukorral, a vanília cukorral, a citromhéjjal együtt felmelegítjük, és mielőtt felforrna, a liszttel elkevert dióra öntjük.
Visszatesszük a gyenge tűzre, felforralva besűrítjük, majd levesszük, kevergetve kihűtjük, és elegyítjük a habosra kevert vajjal.

5. Hozzávalók:

20 dkg cukor
20 dkg darált dió
1 dl tej
15 dkg vaj / margarin
2 evőkanál rum
A cukrot a dióval és a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a vajat, fehéredésig keverjük, és ízesítjük a rummal.

6. Hozzávalók:

2 dl tej
1 púpozott evőkanál liszt
15 dkg vaj / margarin
20 dkg porcukor
10 dkg darált dió
2-3 evőkanál rum

A tejet a liszttel csomómentesre keverve sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk, a cukorral kristálymentesre keverjük, hozzáadjuk a diót, a rumot, és a tejes masszával elegyítjük.

7. Hozzávalók:

0.5 dl víz
10 dkg cukor
10 dkg darált dió
10 dkg vaj
1 evőkanál rum

A cukrot a vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a diót, majd levesszük a tűzről, és még melegen hozzáadjuk a vajat, és a rumot. Kihűtjük, és addig keverjük, míg fehér, kemény, habos krémet kapunk.

2 megjegyzés:

Gizella írta...

Szia!
Azt szeretném kérdezni hogy egy 22cm-es tortához melyik krémet ajánlod?
Még nem csináltam ilyen diókrémest, és amatőr vagyok. Mindegyiknél más mennyiség van, nem tudok dönteni.
Előre is köszönöm a segítséget.
Gizi

mariam írta...

Szia!

Ezek a mennyiségek átlagos tortákhoz vannak, kb. 24-26 cm átmérőhöz.
Ha a tortalap kisebb, vastagabb lesz benne a krém, ha nagyobb, vékonyabb, így amelyik jobban tetszik, azt használhatod. üdv!