
Hozzávalók:
30 dkg vaj
30 dkg porcukor
20 dkg ép diószem (pecan dióval is szép)
5 db tojás
1 evőkanál híg méz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1.25 dl tej
Elkészítés:
5 dkg vajat 8 dkg cukorral addig melegítünk, amíg a cukor kristálymentesen felolvad, majd habosra keverjük.
Egy 20 cm átmérőjű, kikent, sütőpapírral bélelt kerek tortaformába simítjuk, majd szép, ép, fél diószemekkel úgy rakjuk ki, hogy domború oldaluk lefelé nézzen.
A maradék vajat habosra verjük, hozzáadagoljuk a többi cukrot, a tojásokat, a mézet, a sütőporral elkevert lisztet, és a tejjel robotgéppel alaposan kikeverjük.
A tésztát a karamelles rétegre öntjük, elsimítjuk, és 60 percig sütjük előmelegített, 180 °C – os sütőben.
Tűpróbával ellenőrizzük!
A formában 5 percig pihentetjük, majd a torta szélét óvatosan meglazítjuk vékony pengéjű késsel, és úgy borítjuk tálcára, így az alsó diós rész kerül felülre.
6 megjegyzés:
Akárhogy is keresem, hogy hány tojás kell hozzá, nem lelem!
;)
Köszönöm, hogy szóltál!
Jól látod, amit nem látsz, véletlen lemaradt! :-)
Még egyszer köszönöm, pótoltam!!!!
Szia! Mogyoróval is ki lehet próbálni?
Előre is köszi a választ!
Szia!
Persze, hogy lehet mogyoróval is, vagy akár mandulával. Sokszor variálok én is, ami éppen van.
Kedves Mariam,
nagyon tetszik a blogod, sok a jo recept. Nagyon orultem ennek a dios karamella tortas receptnek, de egy kis gondom volt vele: annyira konnyu volt a tesztaja, hogy szetment, nem tudom mi tortent vele. Es szerintem nagyon edes volt. A tarsosagnak tetszett azert... koszi Noemi
Szia Noémi!
Köszönöm szépen! :-)
A cukor mennyiségén lehet változtatni, viszont azt nem tudom, miért ment szét a tészta, a sütőtől is függhet.
Üdv: Marica
Megjegyzés küldése