
Hozzávalók:
1 db 8 tojásos kerek sárga piskóta tortalap
Csokoládékrém:
1 dl tej
1 evőkanál liszt
5 dkg vaj
5 dkg reszelt csokoládé
10 dkg cukor
1 kávéskanál kakaópor
Mogyorókrém:
1 csomag vanília ízű pudingpor
1 dl tej
5 dkg cukor
5 dkg darált mogyoró
2 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál zselatin
2 cl kávélikőr
2 cl rum
Kb. fél dl kávé a piskóta öntözéséhez
Bevonat: csokoládémáz, vagy tejszínhab, stb.
Elkészítés:
A csokikrémhez a lisztet a tejjel kis lángon kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a csokit, a kakaóport, és a vajat. Teljesen kihűtjük, és elegyítjük a porcukorral.
A mogyorókrémhez a pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve, hozzáadjuk a mogyorót, és kihűtjük.
A zselatint kis vízben alacsony lángon folyósra oldjuk. A tejszínt 1 kanál porcukorral kemény habbá verjük. 2-3 kanál habot elkeverünk a langyos zselatinnal, így adjuk a nagyobb mennyiségű habhoz, majd a mogyorókrémmel, a rummal, és a likőrrel is óvatosan elkeverjük.
A piskótát négy lapra vágjuk (vagy 4 vékony lapban sütjük ki), és a lapokat kevés kávéval meglocsoljuk.
Az alsó lapra mogyorókrém kerül, a másodikra a csokikrém, a harmadikra ismét mogyorókrém.
Tetejét és a torta oldalát vékonyan megkenjük maradék mogyorókrémmel, majd másnapig hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt tetszőlegesen díszítjük.
Fotó : Flickr
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése