
Tészta:
8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál meleg víz
8 evőkanál liszt
2.5 evőkanál keserű kakaópor
1 csomag sütőpor
Krém:
1 csomag vanília ízű pudingpor
1 csomag csokoládé ízű pudingpor
1 csomag tejkaramella ízű pudingpor
7.5 dl tej
18 evőkanál porcukor
30 dkg Ráma margarin
Bevonat:
3-4 evőkanál lekvár
Máz:
3 evőkanál cukor
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz
5 dkg margarin /vaj
Díszítés:
10 db étcsokoládés pálcika
1.5 dl habtejszín
1 teáskanál kakaópor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból süssünk ki egy lapot, gáztepsi méretű tepsiben (kb. 35x35 cm).
Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, egyenletesen simítsuk el benne a masszát, és előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki a tésztát.
Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával! (kb. 35 perc).
A kihűlt tésztát vágjuk ketté, két szabályos téglalapra. Ezeket szeljük el vízszintesen további két vékony lapra.
A krémhez külön-külön készítsük el a pudingokat:
a porokat keverjük el 3 evőkanál porcukorral, főzzük sűrűre 2.5 dl tejjel, és kevergetve hűtsük ki.
10 dkg margarint csipetnyi sóval keverjünk habosra, adjunk hozzá 3 evőkanál porcukrot, majd elegyítsük a kihűlt pudingos masszával.
A tésztalapokat töltsük meg a krémekkel, a hasábot kenjük körbe pikáns lekvárral.
Vonjuk be a csokimázzal.
Ehhez a kakaóval elkevert cukrot a vízzel sűrítsük be kis lángon, vegyük le, és keverjük egyneművé a margarinnal.
Kakaós tejszínhabbal, és csokis pálcikákkal díszítsük (vagy tetszés szerint, kinek ízlése szerint).

6 megjegyzés:
Megcsináltam már 2szer ezt a tortát és eszméletlenül finom!!!! Köszönöm a receptet! :) Azt hiszem még körülnézek itt :)
Csak tessék, tessék! :-)
Örülök, hogy ízlett, nálunk is sikere volt!
Üdv.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezen a szép tortán vannak azok a mutatós csoki pálcikák, nos azokat Ön vette vagy házilag készítette?:)
Köszönöm a dicséretet! :-)
Készen vásároltam, nem emlékszem pontosan, de valószínűleg a Spárban.
Üdv!
Kedves Mariam!
Most próbáltam megsütni a tésztáját, mindent előírásszerűen, de a tészta közepe nem sült át rendesen, összeesett, "szalonnás" lett. Persze a tűpróba rendben volt, a széle fel is jött szépen.Lehet hogy nálam a 200 fok túl erős volt? Piskótát olyan 170en szoktam sütni.
Köszönöm: Anna
Szia!
Mindenkinek másként süt a sütője, ha van kitapasztalt módszered, inkább ragaszkodj ahhoz. Több minden befolyásolhatja a végeredményt, külön poszt van a piskóta sütéséről, érdemes átolvasni hátha megtalálod benne a választ a problémádra. Pl. korábban van kinyitva az ajtó, vagy nagyobbak a tojások, stb.
Üdv!
Megjegyzés küldése