
Hozzávalók:
50 dkg túró
4 db tojás
csipetnyi só
3 dkg liszt
1/2 mokkáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
5 dkg mazsola
5 dkg kandírozott narancshéj
10 dkg porcukor
vaj/vagy margarin a forma kikenéséhez
darált dió / vagy mogyoró, mandula
Tetejére:
20 dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A túrót a tojások sárgájával, a csipetnyi sóval, a liszttel jól kikeverjük, ízesítjük fahéjjal , reszelt citrom-, és narancshéjjal, a kandírozott narancshéjjal, és mazsolával.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába.
Egy kerek tortaformát alaposan kikenünk vajjal, megszórjuk darált dióval, és erre simítjuk a túrós masszát.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 35-40 perc alatt kisütjük.
Rácson kihűtjük, és tortabevonóval bevonjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése