
Hozzávalók:
35 dkg tortabevonó csokoládé
3 tojás
4 db mandarin
20 db babapiskóta (20 cm-es tortaformához)
10 dkg porcukor
2 evőkanál likőr (mandarinhoz illő)
1 dl narancslé
Tetejére:
1.5 dl habtejszín
Elkészítés:
A tojások sárgáit a cukor felével habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a vízgőzön felolvasztott csokoládét, majd beleforgatjuk óvatosan a tojások keményre vert habját, és a hámozott, kis darabokra vagdalt mandarint.
A maradék cukrot a likőrrel és a narancslével elkeverve feloldjuk, az elfelezett piskótákat megmártogatjuk benne, és a forma alját és oldalát is kirakjuk a szeletekkel.
A csokikrémet belesimítjuk, és fél napra (vagy másnapra) hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt tálcára csúsztatjuk a tortát, tetejére tejszínhabot halmozunk, tetszés szerint díszítjük, akár mandarin szeletekkel, csokiforgáccsal, vagy sárga cukorkákkal, stb.
Forrás:Kiskegyed c. magazin
Fotó: Flickr
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése