2008. december 3., szerda

Banános pitetorta




Hozzávalók:

Tészta:

10 dkg kókuszreszelék
6 dkg dara
4 dkg puha vaj / margarin

Rátét:

7.5 dl tej
4 dkg kukoricaliszt
10 dkg cukor
3 dkg vaj
3 tojás sárgája
2-3 db banán

Tetejére:

1.5 dl habtejszín
durvára vagdosott, pirított mogyoró/ vagy dió, mandula

Elkészítés:

A kókuszt, a darát és a vajat összemorzsoljuk, és egy kb. 23 cm átmérőjű forma aljába nyomkodjuk a masszát úgy, hogy pereme is legyen.
A sütőt előmelegítjük, de csupán 150 °C –ra, és a tésztát kb. 15 percig sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.

A tejet, a lisztet, a cukrot, és a vajat kis lángon, folyamatos keveréssel besűrítjük, és forrástól számítva még egy percig főzzük.
Ekkor levesszük a tűzről, és a tojások sárgáit is elegyítjük a krémmel.
A lehámozott banánt fél cm-es szeletekre vágjuk, majd a kihűlt tészta tetején elrendezzük a karikákat, végül rásimítjuk a krémet is.

Hűtőben megdermesztjük, a tejszín keményre vert habjával díszítjük, és a darabos mogyoróval.
Ha a banánból több van, a tetejére is rakosgathatunk belőle, tetszés szerint.

Nincsenek megjegyzések: