2008. november 18., kedd

Philadelphiai túrótorta





Philadelphiai túrótorta

Hozzávalók:

25 dkg babapiskóta
18 dkg puha vaj
1 csomag citrom ízű tortazselé por
2.5 dl hideg víz
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg sovány túró
20 dkg krémtúró
1 db citrom leve, és vékony csíkokra vágott héja
10 dkg porcukor
3 dl habtejszín
1 csomag habfixáló por
1 evőkanál cukor

Elkészítés:

A piskótát eltördeljük, durván szétmorzsoljuk, és a vajjal összegyúrjuk.
A masszát egy tortaformába nyomkodjuk.
A zseléport elkeverjük a vaníliás cukorral, és a vízzel felmelegítjük állandó kevergetéssel. Hagyjuk kihűlni.
A túrókat a porcukorral, a citrom levével kikavarjuk, és hozzáadjuk a zselét is.
A tejszínt habosra verjük, a habfixálóval kemény habot készítünk belőle.
A túrókrémbe forgatjuk, és rásimítjuk az alapra.
Fóliával letakarjuk, hideg helyen hagyjuk dermedni, legalább 2-3 órán keresztül álljon így.
A citromhéjat (amelyből pár darabot félreteszünk díszítésre) 1 evőkanál cukorral, kevéske víz hozzáadásával felforraljuk, és lehűtjük.
A torta tetejére kenjük, és a citromhéj-darabkákkal díszítjük.

2 megjegyzés:

Margherita írta...

szia!margherita vagyok! lassan fel oraja keresek egy receptet itt a neten!! sutit szeretnek csinalni mandula lisztel! de egyszeruen nem talalok olyat!! nem magyar orszagon lakom es nem vagyok szamitogep zseni!! tudnal segiteni nekem? koszonom! margherita

Receptgyűjtő írta...

Szia Margherita!
gyűjtöttem ki Neked recepteket, valami miatt nem látom az elküldött üzenetek között, arra a levélre válaszoltam, amit írtál,valószínű, nem ment el a levelem.
Ha mégis megkaptad, kérlek írjál vissza, ha nem, megint próbálkozom.
Üdvözlettel: Marica