
Hozzávalók:
1 db 3 tojásos kerek piskóta tortalap
Töltelék:
50 dkg túró
2 dl habtejszín
5 evőkanál porcukor
citromlé
5 dkg mazsola
1.5 dl tej
1 evőkanál zselatin
Tetejére:
40 dkg kimagozott meggy /vagy cseresznye befőtt
1 csomag piros tortazselé por
2 evőkanál cukor
2 dl víz
Elkészítés:
A túrót jól kikeverjük (vagy szitán áttörjük), ízesítjük a cukorral, citromlével.
A kemény habbá vert tejszínt egyenletesen beleforgatjuk, végül a mazsolát adjuk hozzá (aki nem szereti a mazsolát, ki is hagyható belőle).
A zselatint a tejben kis lángon langyosra feloldjuk, kevés krémmel elkeverjük, és így adjuk a nagyobb mennyiségű túrókrémhez.
A kihűlt tortalapot a formába visszatesszük, azonnal ráöntjük a krémet, hideg helyre tesszük dermedni 1-2 órára.
A tortazselét elkeverjük a cukorral és a vízzel, kis lángon kevergetve felforraljuk, majd langyosra hűtjük időnként megkavarva (maradjon a zselé folyós állagú).
A töltelék tetejét megrakjuk gyümölccsel, és a zselét ráöntjük. Tovább hűtjük, hogy megdermedjen.
Forró vízbe mártott, szárazra törölt, vékony pengéjű éles késsel szeleteljük.
4 megjegyzés:
Hová kell a 1,5 dl tej ?
Nagyon szeretném ezt a túrótortát kipróbálni ! Fantasztikusan jól néz ki !
Erzsi
Szia Erzsi!
Elírtam, nem vízben oldjuk a zselatint, hanem a tejben.
Köszönöm, hogy szóltál!
Sok sikert a tortához!
Üdvözlettel: Marica
(javítottam már!)
Szia Erzsike!
Én a tetejére színtelen tortazselét tettem és a meggybefőtt levével főztem föl, nagyon finom lett!
Nagyon finom a torta mindig ezt sütjük szülinapra!
Üdv Gyula65
Örülök, hogy ízlett! :-)
Megjegyzés küldése