
Hozzávalók:
Alaplap:
1 db vékony, kb. 2 tojásos kakaós tortalap
Töltelék:
5 dl habtejszín
5 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csapott evőkanál zselatin
1 dl víz
1 üveg kimagozott cseresznye vagy meggy befőtt
3 cl cseresznye pálinka
25 szál roletti (hengeres ostyarudacska)
1-2 szelet csokoládéból csokiforgács
Elkészítés:
A tejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadva ízesítjük a vaníliás porcukorral, és kemény habot készítünk belőle.
A zselatint a vízzel lassú tűzön, folyamatos keveréssel feloldjuk, majd amikor már langyosra hűlt, pár kanál tejszínt hozzáadva, óvatosan a teljes mennyiségű habhoz keverjük habverővel.
A pálinkát kevés befőttlével elkeverjük.
A tortalapot kapcsos formába illesztjük, kissé meglocsolgatjuk a pálinkás sziruppal, úgy, hogy azért ne áztassuk el a tésztát.
A forma oldala mentén szorosan egymáshoz rakosgatjuk a rolettiket. Az ostyarudacskák mennyisége függ attól, milyen nagyságú a formánk.(A Lidl-ben 40 dkg -os, zacskós kiszerelésben 60 db van.)
A tejszínhabba forgatjuk a befőttet is, és a formába simítjuk a krémet.
Hűtőbe tesszük a krém teljes dermedéséig.
Díszíthetjük csokiforgáccsal, tejszínhab rózsákkal is, félretehetünk a befőttből is a díszítéshez, vagy vásárolhatunk hozzá külön koktélcseresznyét egy kis üveggel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése