
Tejszínhabos karamelltorta
Hozzávalók:
Tészta:
5 tojás
15 dkg porcukor
15 dkg liszt
¾ csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál étolaj / vagy olvasztott vaj
3 evőkanál víz
Krém:
5 dl tej
1 csomag vanília ízű pudingpor
5 evőkanál kristálycukor
1-2 evőkanál kókuszreszelék
10 dkg Ráma margarin
10 dkg porcukor
Tetejére:
2 dl habtejszín (nálam édesített „Hulala” növényi hab)
Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadva a cukrot, kemény habot készítünk.
Egyenként adjuk hozzá a sárgáit, majd a sütőporral, kakaóval elkevert, szitált lisztet szórjuk bele, végül belecsorgatjuk az olajat és a vizet.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a híg masszát, előmelegített sütőben, közepes, 180 °C-os hőmérsékleten sütjük ki, kb. 35-40 perc alatt. Tűpróbát végezhetünk!
A kiborított tésztát kihűtjük, és két lapra szeljük.
A krémhez elkeverjük a pudingport 1 evőkanál cukorral, valamennyi tejjel simára kavarjuk.
A többi kristálycukrot kis lángon karamellizáljuk, hozzáöntjük a maradék tejet, és felfőzzük, míg a cukor teljesen feloldódik.
Ekkor a pudingos keverékkel együtt tovább főzve besűrítjük, a kókuszreszeléket is elkeverjük benne, majd kevergetve kihűtjük.
A margarint csipetnyi sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, jól eldolgozzuk, és a hideg pudinggal elegyítjük.
A tortalapot a formában megtöltjük, tetejét a tejszínhabbal bevonjuk.
6 megjegyzés:
Egy körkérdést szeretnék továbbítani Neked,amit http://zsannamanna.blogspot.com/ kaptam,mégpedig :Mióta főzöl és miért?!
Ha,van egy kis időd írhatnál róla!Köszi!Zsuzsa
Elkészítettem ezt az eszméletlen fincsi tortát, melynek a Párom és a 3 gyermekem is nagyon örült. Fel tehetem a főzős blogomba a receptet? Természetesen az oldalad feltüntetésével.
Szia Csongi!
Örülök, hogy sikered volt vele, nyugodtan felteheted!
Üdvözlettel: Marica
Kedves Zsuzsa!
Köszönöm, hogy gondoltál rám a körkérdéseddel!
Kicsit későn ugyan, de nagyon szívesen válaszolok!
Üdvözlettel: Marica
Én is pontosan így csinálom a karamellpudingot!:) Nagyon jók a tortáid!
Köszönöm szépen, Niamh! :-)
Megjegyzés küldése