2008. szeptember 15., hétfő

Malakoff torta








Malakoff torta

Hozzávalók:

25 dkg puha Ráma margarin
20 dkg baracklekvár
60 db babapiskóta
20 dkg porcukor
1 evőkanál neszkávé
4 evőkanál cukor
1 csomag vanília ízű pudingpor
5 dl tej


Öntet:
2 evőkanál rum
4-5 evőkanál cukor
1 dl víz


Díszítés:
5 dkg mandulaszelet
3 dl habtejszín



Elkészítése:

A tejet a pudinggal, a cukorral és a kávéval kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, kihűtjük, és jól átkeverjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, a pudingos krémmel alaposan eldolgozzuk.
Az öntet adalékait fölforraljuk.
Egy kapcsos tortaforma alját és oldalát folpackkal kibéleljük.
Alul babapiskótával kirakjuk, lehetőleg sűrűn (ehhez felezhetjük is a piskótákat), majd először az öntettel meglocsoljuk, utána lekvárral megkenjük.
Ezután a krém egyharmadát egyenletesen rákenjük, és még két rétegezést készítünk így. Hűtőszekrényben másnapig dermesztjük.
Kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk, a tetejét és az oldalát kemény habbá vert tejszínnel bevonjuk, és pirított mandula szeletekkel megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: