2008. augusztus 17., vasárnap

Málnás csokitorta



Málnás csokitorta


Hozzávalók:


1 db 8 tojásos kerek kakaós piskóta tortalap

Krém:

2 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
25 dkg Ráma margarin
18 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor

0.5 dl Triple sec likőr
3 dl habtejszín
1 kg málna


Tetejére:

18 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj

1.5 dl tejföl
3 dkg porcukor


Elkészítés:


A málnából félreteszünk a díszítéshez, a maradékot áttörjük (kb. 30 dkg).

A pudingból a tejjel és az áttört málna levével a szokott módon sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük.

A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jó habosra kikeverjük, majd kanalanként hozzáadva a kihűlt pudingot, alaposan eldolgozzuk.

A piskótát elfelezzük, az alsó lapot a kapcsos tortaformába helyezzük, és likőrrel meglocsoljuk.

A krémből elkülönítünk a tetejének kenéséhez, a maradék felével megkenjük a lapot, a málnát egyenletesen rászórjuk, majd a krém másik felét is rákenjük.
A másik tortalapot ráfedjük, azt is likőrrel meglocsoljuk, majd az elkülönített krémmel megkenjük.

Pár órán keresztül hűtőszekrényben dermesztjük, és csokoládékrémmel vonjuk be.

Ehhez gőz fölött állandó keveréssel simára olvasztjuk a csokoládét és a vajat, majd levéve elegyítjük a tejföllel, és a porcukorral.

A félretett málnával díszítjük.



Ennek a tortának a receptje az általam feltett recept alapján megjelent a "Príma konyha" 2010. június havi számában.



Erről szóló bejegyzés itt található.

Nincsenek megjegyzések: