
Málnás csokitorta
Hozzávalók:
1 db 8 tojásos kerek kakaós piskóta tortalap
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg Ráma margarin
18 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
2 dkg vaj
3 dkg porcukor
Elkészítés:
A málnából félreteszünk a díszítéshez, a maradékot áttörjük (kb. 30 dkg).
A pudingból a tejjel és az áttört málna levével a szokott módon sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük.
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jó habosra kikeverjük, majd kanalanként hozzáadva a kihűlt pudingot, alaposan eldolgozzuk.
A krémből elkülönítünk a tetejének kenéséhez, a maradék felével megkenjük a lapot, a málnát egyenletesen rászórjuk, majd a krém másik felét is rákenjük.
A másik tortalapot ráfedjük, azt is likőrrel meglocsoljuk, majd az elkülönített krémmel megkenjük.
Pár órán keresztül hűtőszekrényben dermesztjük, és csokoládékrémmel vonjuk be.
A félretett málnával díszítjük.
Ennek a tortának a receptje az általam feltett recept alapján megjelent a "Príma konyha" 2010. június havi számában.

Erről szóló bejegyzés itt található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése