
Csokoládés epertorta
Hozzávalók:
20 dkg vaj
15 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
csipetnyi só
30 dkg liszt
5 dkg kakaópor
1.5 kávéskanál sütőpor
Töltelék:
3 evőkanál ribiszkezselé
50 dkg eper
1 csomag habfixáló por
1 kávéskanál vaníliás cukor
4 evőkanál porcukor
Bevonat:
2 dl habtejszín
Elkészítés:
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd eldolgozzuk a tojással, és a sóval. Hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert szitált lisztet, és a tejet.
Egy kb. 26 cm-es tortaforma alját papírral béleljük, beleöntjük a masszát. Hideg sütőbe tesszük a legalsó rácsra, és
A tortalapot rácsra téve kihűtjük, félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a zselével.
Az eper ¼ részét félretesszük díszítéshez, a többit felaprítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, ízesítjük a vaníliás cukorral, és a cukorral, végül belekeverjük az epret is.
A krém felét rásimítjuk a zselés felületre, ráigazítjuk a másik lapot, tetejére halmozzuk a többi krémet, és pár órára a hűtőbe tesszük.
Tejszínhabbal, és a félretett eperszemekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése