2008. augusztus 12., kedd

Csokoládés epertorta


Csokoládés epertorta


Hozzávalók:


20 dkg vaj
15 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
csipetnyi só
30 dkg liszt
5 dkg kakaópor
1.5 kávéskanál sütőpor

2.5 dl tej


Töltelék:


3 evőkanál ribiszkezselé
50 dkg eper

5 dl habtejszín
1 csomag habfixáló por
1 kávéskanál vaníliás cukor
4 evőkanál porcukor

Bevonat:

2 dl habtejszín

Elkészítés:


A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd eldolgozzuk a tojással, és a sóval. Hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert szitált lisztet, és a tejet.

Egy kb. 26 cm-es tortaforma alját papírral béleljük, beleöntjük a masszát. Hideg sütőbe tesszük a legalsó rácsra, és 180 °C - on 1 órát sütjük.

A tortalapot rácsra téve kihűtjük, félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a zselével.

Az eper ¼ részét félretesszük díszítéshez, a többit felaprítjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, ízesítjük a vaníliás cukorral, és a cukorral, végül belekeverjük az epret is.

A krém felét rásimítjuk a zselés felületre, ráigazítjuk a másik lapot, tetejére halmozzuk a többi krémet, és pár órára a hűtőbe tesszük.

Tejszínhabbal, és a félretett eperszemekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: