
Barackos pitetorta
Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg hideg Ráma margarin
csipetnyi só
5 dkg cukor
½ csomag sütőpor
15 dkg liszt
3 db tojás
4 db kétszersült
1,5 evőkanál fahéj
5 dkg felaprított, cukrozott citromhéj
20 dkg darált mandula
¼ csomag sütőpor
csipetnyi só
15 dkg cukor
1 doboz felezett őszibarackbefőtt / vagy nyers gyümölcs kb. 50 dkg
Elkészítése:
A sütőporos lisztből a cukorral, sóval és a margarinnal omlós tésztát gyúrunk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A tésztát kerek formára nyújtjuk, sütőpapírral bélelt formába fektetjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 180 °C-on, kb. 10 percig elősütjük.
A barackot leitatjuk, félbevágjuk, és a negyedeket keresztben bevagdossuk.
A tojásokat és a tejszínt habverővel habosra verjük.
A kétszersültet elmorzsoljuk, és a cukorral, a sóval, a sütőporral elkevert mandulával, a cukrozott citromhéjjal, a fahéjjal összekeverjük, végül a habbal lazán elkeverjük.
A masszát a tésztára öntjük, tetejét kirakjuk barackszeletekkel, majd visszatéve a sütőbe, kb. 45-50 percig tovább sütjük.
Kihűlés után tálaljuk.
4 megjegyzés:
Zseniális tortákat készítesz, le a kalappal!
Örülök, hogy rád találtam, mert jövő hétvégén két szülinapi tortát szeretnék készíteni a fiam 7. szülinapjára! Nálad van miből válogatni!:)
Üdv: Szintia
Szia, Szintia!
Köszönöm szépen!
Bár nem szeretnék méltatlanul babérokat aratni, bevallom, ez egy gyűjtemény, és van közöttük saját sütés is.
Ettől függetlenül, kellemes böngészést kívánok!
Üdv: Marica
Szintia, a kisfiadnak boldog szülinapot kívánok!!!!!!!!!!
Szia Marica!
Köszönöm Márkuszom nevében, kedves vagy!
A gyüjteményednek mindenképpen nagyon örülök!:)
Jöttem is böngészni!
Üdv: Szintia
Megjegyzés küldése