
Hozzávalók:
25 dkg babapiskóta
1 db 6 tojásos piskótalap
1 evőkanál narancsaroma
1/2 dl narancsszörp
½ dl narancslikőr
5 dkg mazsola
1 evőkanál zselatinpor
Tetejére:
Elkészítés:
A babapiskóták egy részének a végét egyenesre vágjuk fűrészes késsel, és egy nagyobb kapcsos tortaforma széle mentén, a talpukra állítva körberakjuk őket. A többi piskótával a forma alját béleljük ki, és ezeket meglocsoljuk narancslével.
A mazsolát a likőrrel beáztatjuk, majd leszűrjük, és a megmaradt likőrt elkeverjük a maradék narancslével és a narancsszörppel.
A piskótát elmorzsoljuk, ráöntjük a narancsos levet, hozzáadjuk a mazsolát, jól összekeverjük.
A zselatint a tejbe áztatjuk, kb. 10 percig állni hagyjuk, majd kis lángon, folyamatos keveréssel langyosra feloldjuk. Elkeverjük a tejszín keményre vert habjával, és lazán a piskótába forgatjuk.
A tortát megtöltjük a masszával, hűtőszekrénybe tesszük dermedni, és amikor már megszilárdult, a tetejét tejszínnel vonjuk be (amit ízesíthetünk is kis cukorral, narancslével) és narancsszeletekkel díszítjük.
A forma karimáját óvatosan levesszük tálalás előtt.
2 megjegyzés:
de gyönyörű!!! :) nagyon szépen kicsinosítottad!
Köszi szépen, az érdem ez esetben a kivitelezésben mást illet, nem szeretném az elismerést elorozni!
Megjegyzés küldése