2008. május 20., kedd

Kinder Pingui


Az általam készített torta alsó része készült a recept alapján.

Ezt a receptet Violet oldalán találtam, aki rengeteg gyönyörű süteményt készít.

Tészta hozzávalói (2 laphoz):

6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál meleg víz
6 evőkanál liszt
2 evőkanál keserű kakaópor
1 csomag sütőpor


Tejszínes krém:

5 dl tejszín (édes Hulala növényi készítmény)
1 evőkanál zselatin (vagy 1 csomag zseléfix)
1 evőkanál folyékony méz
1/2 kávéskanál vanília aroma

Csokoládés krém:

15 dkg csokoládé
10 dkg Ráma margarin / vaj
1 evőkanál víz
2 evőkanál olaj

Bevonat:

20 dkg étcsokoládé
10 dkg Ráma margarin /vaj
3 evőkanál olaj
1 evőkanál víz
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral, és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki.
Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával!

A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el.
A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.
Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
Lassan csorgassuk bele a mézet, és verjünk kemény habot belőle.
Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni!

Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.
Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.

Ez a mennyiség egy 38x22 cm-es formában készül, és meglehetősen kiadós lesz.
Akkor tudjuk szépen vágni, ha vékony pengéjű, éles kést forró vízbe mártunk, szárazra törölve vágunk vele, és a kezünk lehetőleg ne remegjen hozzá!

61 megjegyzés:

dorothy62 írta...

Hmmm, most megint kezdhetek sütni, mert ezt azért nem hagyom ki...:))

Receptgyűjtő írta...

Ugye, milyen csábító?
Még nem próbáltam ki, mert pont most volt nálunk a Kókuszos pingvin (az is isteni volt, pillanatok alatt megettük!), de alig várom, hogy kipróbálhassam. Azt azért nem bírtam ki, hogy ne tegyem fel, mikor lefordítottam, másokkal is meg kell osztanom az élményt, erre a képre elég csak ránézni.......

tysonbaba írta...

Hali! Épp most ettük az első kóstolót ebből az isteni fini sütiből! ...tényleg isteni! a férjemmel legerilláskodtuk, és nagyon nagyon csocsin is sikerült, de egy dolgot megjegyeznék...talán egy kanállal több cukrot valahová..talán a tejszínhez...nagyon köszönöm szépen a receptet! a fiam is segített benne (6 éves) :D
mindenkinek sok sütést! pussy tysonbaba (alias, Bözse)

Receptgyűjtő írta...

Szia, Bözse!
Nagyon örülök, hogy ilyen jól bevált a recept, az ilyeneket szeretem én is a legjobban!
Kisfiadnak gratulálok, hogy már most ekkora érdeklődéssel van a sütés iránt!
Az ízesítéssel természetesen lehet próbálkozni, ha valaki még édesebben szereti.
További jó sütögetést! Üdv: Marica

Névtelen írta...

Szia! A testvérem születésnapjára csináltam meg a hétvégén tortaformában. Nagyon egyszerű, gyorsan kész van és nem utolsó sorban tökéletesen hasonlít a valódi Kinder Pingui-re, úgyhogy nem utoljára csináltam. :) Az első vélemény az ünnepelttől, a kóstolás után: "hát ez tök jó lett" :) Köszönöm a receptet! Üdv: Sphinx

Receptgyűjtő írta...

Szia Sphinx!
örülök, hogy tetszett!!!
Sok boldog szülinapot a tesódnak!
Üdv: Marica

Névtelen írta...

Utólag is nagyon köszi :)
Sphinx

Névtelen írta...

Szia Marica!
Én azt szeretném kérdezni, hogy ugye az alsó torta 28 cm átmérőjű. Ahhoz te milyen mennyiségeket használtál? Mert én torta formájában szeretném megsütni, de nem tudom, hogy milyen mennyiségeket használjak...
Előre is köszönöm a válaszod!
Réka

Receptgyűjtő írta...

Szia Réka!Az arányokat meghagytam ugyanígy a 28 cm-es formához.
Üdv: Marica

Anita írta...

Hmmm...én csak annyit mondhatok, hogy KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM............ és még leírhatnám vagy százezerszer. 1,5 hét alatt 3x csináltam meg ebből egyszer dupla adagott sütöttem. :) A másnap estét egyszer sem érte meg... Nagyon finom!!!!! Bár én a krémet nem 2 adagban csináltam illetve a csokival egyszerűsítettem annyit, hogy nem csináltam kétfélét, hanem csak 1-et, amit rákentem a habra illetve egyből kentem a másik piskóta tetejét is, így mire rákentem a csokira a második adag krémet már kész is volt, mert már a csokimázzal bevont piskótalapot tettem a tetejére.
Nah de a lényeg, hogy ez egy SZUPERJÓ recept!!!! Mégegyszer KÖSZÖNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖM!!!!!!!!!! :)

Receptgyűjtő írta...

Kedves Anita!
Nagyon örülök, hogy ennyire tetszett a sütemény, és ekkora sikert arattál vele a családodban!:-)
További sikeres sütést kívánok! Üdvözlettel: Marica

A. J. Cryson írta...

Hmmm, ez annyira jól néz ki! :D Anyut rá is vettem, hogy érettségi után csináljuk meg! (reménykedem a hamarabbi időpontban azért) Azt hiszem, nem bánom meg, hogy megtaláltam ezt az oldalt! :)

mariam írta...

Örülök, hogy így látod! :-)

Névtelen írta...

Szia! a csoki milyen csoki? tej? ét?

mariam írta...

Szia!
Étcsokoládé.

Névtelen írta...

Szia. Még nem készítettem el ezt a tortát, de a napokban szeretném. Csak annyi kérdésem lenne, hogy a csoki elterül szépen az alsó hab rétegen, vagy belefolyik? Mindenkinek eloszlik? Ezt azért kérdezem, mert van egy olyan torta receptem, aminek a krémje tejfölből és zselatin fixből van, a tetejére pedig zselatint kell önteni. Ha nem csinálom meg külön a zselatint fóliába és dermedés után nem rakom rá, akkor máshogy nem is tudom megoldani...a zselatin belemélyed a krémbe.
Köszönöm:Linda

mariam írta...

Szia Linda!
A csoki nem folyik bele a habba, szépen elterül rajta.
Üdv! :-)

Névtelen írta...

én ezt ma megcsinálom a kicsi lányom holnapi szülinapjára biztos finom lesz

mariam írta...

Igen, nagyon finom.
Sok boldog szülinapot kívánok a kislányodnak! :-)

duci írta...

Hát megsütöttem most találtam rá erre a receptre ez valami fantasztikus:)9Csak köszönni tudom,.Annyit szeretnék hozzáfűzni ha valaki szereti a kókuszosat akkor meglehet szórni a csoki mázakat és az egy újabb nagyon finom ízvilág én kipróbáltam isteni fincsi:))

mariam írta...

Nagyon örülök, hogy ízlett! :-)

Máté írta...

Szia! annyian dícsérték már ezt a tortádat, hogy én is emellett döntöttem! Egy hét múlva lesz apum 60. szülinapja és már hetek óta találgatok, mihez is kezdjek. Eleinte fondantos dologra gondoltam, de azóta már számtalanszor átolvastam ezt a receptet és úgy határoztam, ez lesz a megfelelő. Két emeletesre gondoltam és mindkét szintet ilyenből csinálnám. Kicsit szűkös lesz a határidő, mert valószínűleg csak péntek délután tudok hozzáfogni és szombat délelőtt már összerakva kell várnia, hogy elfogysszuk! :-) Remélem, sikerülni fog, mert egyébként nem szoktam ilyen tortákat sütni (próbára meg nem lesz lehetőségem).
Bízom abban is, hogy nem fog megsüllyedni, illetve abban, hogy ki fog bírni egy 30 km-es szállítási távolságot is! :-)
A zselatintól kicsit tartok, mert nem vagyok benne jártas (talán még nem is dolgoztam olyasmivel....), de majd csak összerakom valahogy! Nem igaz? :-D
Előre is köszi a receptet!!!

www.bogyokonyha.blogspot.com

Máté írta...

És vajon milyen lenne ez a torta vajkrémes-fondantos bevonattal????
Légyszi-légyszi válaszolj, hogy az elkövetkezendő 1-2 napban helyre tudjam tenni a fejemben a gondolatokat és elkészíthessem a bevásárlólistámat! :-))

Üdv:
BogyóAnyu

mariam írta...

Szia!
Biztos sikerülni fog a torta, és a zselatin sem olyan ördöngős dolog. Ha úgy csinálod, ahogy le van írva a receptben, nem lehet vele baj.
Sok sikert kívánok, és sok boldog szülinapot édesapádnak! :-)

mariam írta...

Ott, ahol a fondant borítás találkozni fog a tejszínes töltelékkel, valószínű a nedvességtől a bevonat meg fog ereszkedni.

Máté írta...

Háááát..., akkor még gondolkozom ezen egy kicsit. Lehet, hogy marad csak a csokibevonat, mert az mégsem lenne túl jó, ha megereszkedne a bevonat. :-O
De ha bekenem vajkrémmel, akkor is? :-O
Na, nem tudom..., majd megpróbálom gyorsan kitalálni! :-)
Aztán, ha kész lesz, majd küldök fotót. :-)
Köszi az infókat!!! :-D

mariam írta...

Ha sikerül úgy bevonnod vajkrémmel, hogy szigetelje, akkor már jó.
Várom a fotót, sok sikert! :-)

Máté írta...

Szia! Kész a torta! Sikerült! Tulajdonképpen az csak holnap derül ki, hogy milyen is lett a belseje (vagyis a kinder pingui) :-D , de kívülről jól néz ki! :-))
Köszönöm a recepteket, beváltak!

Egy kép a torta külsejéről:
http://bogyokonyha.blogspot.com/2011/02/fondant.html

Üdv, BogyóAnyu

mariam írta...

Megnéztem, és gyönyörű a torta!!!
remélem ízleni is fog! Gratulálok a munkádhoz! :-)

Máté írta...

Köszönöm, de kellett hozzá a segítséged! :-)

Máté írta...

Nah, most már kép is van a belsejéről! :-)
http://bogyokonyha.blogspot.com/2011/02/kinder-pingui-torta.html

Névtelen írta...

Köszönöm szépen ezt a receptet, nagyon finom és tetszetős tortát sikerült összehoznonm.
A kókuszos sütik nálunk nagyon népszerűek, ezért a krémrétegekhez adtam egy kis kókuszt, nem bántam meg.:-) A csokirétegeket pedig Milka csokiból csináltam, nagyon finom lett a végeredmény. Viszont 1 éjszaka pihentetés jót tett neki, reggelre összeértek az ízek. Hálásan köszönöm a jó receptet és a sok hasznot tanácsot! Gratulálok az oldaladhoz, különösen jól összeszedett, nagyon alapos, érthető és a sütni szeretőknek nagyon jól használható, igazi alapmű.

mariam írta...

Örülök, hogy ízlett a torta, biztos jót tett neki a kókusz, mi is szeretjük.
A krémes sütiket én is mindig előző nap készítem, másnapra sokkal jobban összeérnek az ízek.
Köszönöm szépen a dicséretet, nagyon felsőfokban íródott...! :-)

Ágnes írta...

Szeretném megcsinálni ezt a fincsi sütit, de tortaformában. 26-27 cm-es azt hiszem a forma átmérője. Akkor is ugyanezzel a mennyiséggel kell dolgoznom?
Köszönöm!
Ági

mariam írta...

Szia Ági!
Az itt látható tortát 28 cm-es formában készítettem ezekkel az arányokkal.

Névtelen írta...

Szia mariam, Hajni vagyok. :D
Holnap akarom megcsinálni barátom szülinapjára. És csupán annyi kérdésem lenne hogy a zselé az hogy s mint működik? Zselépor kicsi zacsiba azt kell beáztatni vagy zselé lapot? A zseléfix vagy a másik jobb? Illetve hogy a csokimáz milyen hamar szárad meg, lesz időm felpakolni a rudakat?
Köszi, mielőbbi válaszod! :D

Hajnee írta...

Szia mariam.
Holnap fogom megcsinálni, és azt szeretném kérdezni, hogy a zselatin az a kis zacsis zselatin por és azt kell beáztatni?
Köszi.

mariam írta...

Szia Hajni!
Én mindig a zselatinport használom, a receptben a leírás is a por használatáról szól.Ha úgy készíted, ahogy le van írva, akkor jó lesz.
A rudakat lesz időd felrakosgatni, míg a bevonat teljesen megköt.
sok sikert!

mariam írta...

Hajnee, a zselatinpor az, amelyik zacskóban van, és az van ráírva, hogy étkezési zselatin. A legkisebb élelmiszerboltban is kapsz.A zselatinfix és a lapzselatin is zacskóban van.

Névtelen írta...

Szia Márti vagyok :)
Én a barátomnak szeretném elkésziteni ezt a különlegességet :)
De nem sok gyakorlatom van a tortasütésben :)
Azt szeretném kérdezni,hogy a torta tetején a díszítéshez mit használjak,hogy nekem is ilyen szép legyen :) És hogy esetleg valaki tudja e a vastagabb ostya nevét? Köszönöm szépen előre is a segítséget :)

mariam írta...

Szia Márti!

A torta tetején fehér csokiból készült a forgács.
Ennek a tortának a leírásának a végén megtalálod, hogyan kell készíteni:
http://www.tortaimado.hu/2011/03/malnas-turokremes-csokitorta.html
Az ostyának nem tudom már a nevét, de szinte minden élelmiszerüzletben kapható, a nagyobbakban biztosan: Spár, Lidl, Aldi, Tesco, stb.
Sok sikert kívánok!

Névtelen írta...

szia!
28 cm kakaós piskotához milyen lisztet kell hozzá?Finom liszt vagy rétes liszt?
Csoki krém és bevonat, vízzel is kell hozzá vagy nem muszáj?
Előre is köszi segitséget!:)

mariam írta...

Szia!
Mindegy, milyen lisztet használsz, én nem réteslisztet használok, de vannak, akik a piskótánál csak azt használnak.
A csokikrém a középső vékony réteg, abban is van víz, és a bevonó mázban is, - hiszen írja a recept, és meg is indokolja. :-)

Névtelen írta...

Szia!
Edesapam szulinapjara szeretnem elkesziteni ezt a tortat, a recept jol hangzik es mki isteniti, tehat emelett dontottem. Csak egy dolgot nem ertek, arra szeretnem valaszod. A felso kistortanak is van receptje? Vagy nem ertem. Valaszod elore is koszy. meg van 3-4 napom az elkeszitesig. Remelem addig kapok valaszt. Elore is koszy...Gini

mariam írta...

Szia Gini!
Ennek a tortának a részletes leírása is fenn van, a kép alatt van az utalás a helyre, de itt is közlöm:
http://www.tortaimado.hu/2008/12/szletsnapi-emeletes-torta-2.html
Remélem nem késtem még el, nem voltam itthon, és csak most tudok válaszolni. Ha igen,akkor elnézést kérek!

aravitak írta...

Szia!Nagyon köszönöm ezt a finomságos receptet. A fiam névnapjára sütöttem meg, öröm volt nézni mennyire ízlett neki.Ilyen gyorsan torta régen fogyott el nálunk. Ami külön tetszett benne, hogy nem olyan nagyon édes, kevés cukor van benne.
További receptgyűjtögetéseidhez jó egészséget kívánok!Üdv:Kati

mariam írta...

Köszönöm szépen Kati!:-)
Nagyon örülök, hogy ízlett az ünnepeltnek és a vendégeknek! :-)

Névtelen írta...

Szia! A párom szülinapjára szeretném elkészíteni ezt a csuditortát. :) Azt szeretném megkérdezni, hogy kb., milyen magas lesz, a felső kis tortát leszámítva? Előre is nagyon köszönöm a válaszodat! Detti

mariam írta...

Szia Detti!
Nem emlékszem már pontosan, hány centi lett, mert már kicsit régen készítettem, de eléggé magas.
Ha megnézed a tortát a másik leírásnál, akkor ott is látszik, hogy elég vastag szeletek lettek belőle, itt:
http://www.tortaimado.hu/2008/12/szletsnapi-emeletes-torta-2.html
Sok sikert! :-)

Névtelen írta...

Szia Mariam,
Nagyon jól sikerül! :)Fondant bevonattal csináltam én is. Hozzáteszem ez volt az első torta, amit valaha készítettem. Odáig volt érte a párom! Nagyon köszi a receptet!!! :) Detti

ancsika írta...

Szia!
Köszönjük a megosztást! Én is kölcsönöztem a receptet! Ugyan a párom és én nem szeretjük a mű dolgokat, de ez annyira ízlett neki, hogy kedvenc lesz azt hiszem! :)
Én is bevontam fondanttal és tökéletes lett úgy is!
Itt megnézheted, ha van kedved!
http://edeselet-ancsika.blogspot.com/2011/09/jager-torta.html
Köszi!
ancsika

mariam írta...

Örülök, hogy tetszett, megnézem a Tiédet is! :-)

Névtelen írta...

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni. Én nagyobb kivitelbe szeretném elkészíteni a tortát. Az a kérdésem, hogy 36 tojáshoz mennyi krém kell? Hogy vannak az arányok?

Köszönöm!

mariam írta...

Szia!
Ha az alaptésztát (6 tojásból) vesszük 36 tojással, akkor a krémet is szerintem hatszorozni kell.
Bár nem csináltam ekkora tortát, ez feltételezés részemről.

Névtelen írta...

Kedves mariam! Ha habtejszínből készítem el, lesz valami különbség? Köszönettel Sziszka.

mariam írta...

Szia Sziszka!
Természetesen készítheted valódi tejszínnel is, én csupán a laktóz allergiám miatt használom kényszerből a növényi habot.
Sok sikert!:-)

Névtelen írta...

Szia, megszeretnem sutni a tortadat, lenne egy kerdesem. Mi angliaban elunk, es minden zselatinnak mas az " erossege". Annyi zselatint kell hasznaljak ami a 5 dl- hez eleg, vagy csak egy keveset, hogy segitsen a tejszin tartasan?? Remelem erthetoen irtam:-)!! Es a masik kerdesem, en rendes tejszinbol csinalom, ( nem cukrozott hulalabol)ahoz kb mennyi cukor kell? Es ennyi habtol teljesen tele lesz a tortaforma? Szeretnem teljesen megtolteni a tortaformat, persze beleszamolva a tetejen levo piskotat is. Es meg annyi, hogy fondanttal lesz bevonva ami ala vajkrem kerul. Szerinted fog tapadni rendesen a tejszinre a vajkrem? Huu nagyon sokat kerdeztem:-), remelem minnel hamarabb tudsz valaszt adni, amit nagyon szepen koszonok:-)

Névtelen írta...

Ohh, bocsanat! Monika voltam

mariam írta...

Szia!
Kb. 3-5 evőkanálnyi cukrot tehetsz hozzá (ízlés szerint). A zselatint úgy arányíthatod, ahogy 5 dl-hez ajánlják. Az itthoni tejszínhez én egy púpozott evőkanálnyit teszek (vagy két csapottat).
Nem emlékszem, mennyire töltötte ki a formát, elég régen csináltam, úgy emlékszem, a 26 cm-es formát kitöltötte a torta. Felemelheted a tejszín adagját 7 dl-re, akkor biztosan elég lesz.
Ha jó alaposan sikerül bevonnod a vajkrémmel, akkor be tudod vonni, bár nem tudom, mennyire fog tapadni a vastag tejszínes krémhez a vajas krém..
Üdv!

Névtelen írta...

Kedves Mariann, nagyon koszonom a valaszt!!! Nem tudom megmerjem- e sutni, felek, hogy nem tudom jol bevonni es csak szenvedes lesz.... Esetleg tudnal ajanlani vmi konnyebben bevonhato, de nem tul vajkremes tortat, amire nem kell sokat varnom, hogy megszilarduljon... Szombaton 12- re kell kesz lennie, de ejjel nem sznem csinalni, szombat delelott pogacsat kell sutnom, igy marad a csutortok delutan, pentek napkozben, es van egy 2,5 eves kisfiam is, szal huzos lenne!!! Ja es arra lennek kivancsi, ha csut delutan megcsinalok ( barmilyen) tortat, az mar tul koran lenne szombati bulihoz? Esetleg elaztatna a krem a piskotat? Tul sokat kerdeztem megint, sajnalom. De 1000 koszonet a segitsegert, Monika

mariam írta...

Szia Mónika!
Nem tudom, mennyire ragaszkodsz ehhez a bevonathoz, mert ez a torta jó választás. A tortát meg tudod úgy csinálni, hogy a tortaformában töltöd meg a megadott mennyiségű krémmel, és a tetejére a plusz 2 dl habtejszínt teszed, így szép réteges, magas tortád lesz.
Ha mindenképpen be akarod vonni, akkor pl. a blog legutolsó receptjénél található csokis krémet tudom ajánlani, nem vajas, gyorsan megvan, van tartása. De vajkrémmel mindenképpen be kell a bevonat alatt kenni.
Elkészítheted csütörtökön, semmi baja nem lesz a piskótának.
Sok sikert!:-)