2008. május 25., vasárnap

Epres piskótatekercs

Hozzávalók:

1 db 4 tojásos piskótalap, gáztepsi méretű


Töltelék:


4 dl natúr joghurt
20 dkg natúr krémsajt

1 dl tej
1 evőkanál zselatin
ízlés szerint porcukor
35-40 dkg eper


Elkészítés:


A töltelékhez a zselatint a tejjel folytonos keverés közben langyosra feloldjuk. A joghurttal elkeverjük, beletesszük a krémsajtot, és annyi cukorral ízesítjük, hogy pikáns ízű maradjon.

Jól kikeverjük, hozzáadjuk a felaprított epret is, és az alufóliára fektetett piskótalapra kenjük a krémet.
Lazán felcsavarjuk, a fóliába csomagoljuk, és hűtőszekrényben megdermesztjük.

Díszíthetjük is tejszínnel, eperszemekkel, vagy csupán porcukorral.

Nincsenek megjegyzések: