2008. május 15., csütörtök

Csokoládés pitetorta 3.



Csokoládés pitetorta 3.

Omlós tészta:


20 dkg liszt
csipetnyi só
5 dkg cukor
10 dkg vaj
1 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál jeges víz


Töltelék:


10 dkg étcsokoládé

2 dl tejszín
2 tojás
2 evőkanál cukor


Elkészítés:


A tészta alapanyagait hideg kézzel gyorsan összeállítjuk. H
a nagyon kemény a tészta, egy kis jéghideg vízzel állítsuk be az állagát, hogy rugalmas tésztát kapjunk, majd hűtőbe tesszük fél órára, fóliába csomagolva.

Egy pitetorta formát kivajazunk (vagy egy hagyományos kerek formát, lényeg, hogy legalább 2 cm-es peremet készítsünk a tortának), a kinyújtott lapot beleigazítjuk.

A csokoládét lassú lángon felolvasztjuk a tejszínben, simára keverjük, és hűlni hagyjuk.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a csokis tejszínt, ráöntjük a tésztára, és előmelegített sütőben, 180°C –on, kb. 50-60 percig sütjük.

Ha kihűlt, gyümölccsel is díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: