2008. május 4., vasárnap

Csokikrémes torta




Hozzávalók:

1 db 4 tojásos piskótalap gáztepsi méretű

1 db 4 tojásos kerek piskótalap

Töltelék:

20 dkg cukor
2 tojás
3 púpozott evőkanál liszt
1 púpozott evőkanál kakaópor

3 dl tej
25 dkg Ráma margarin / vaj
lekvár
Tetejére:
3 dl habtejszín
1 db ostyakép

Elkészítés:
A szögletes piskótalapot csíkokra vágjuk egy kb. 3-4 cm széles vonalzó segítségével, nekem 9 db jött ki belőle. Ezeket a csíkokat egymás mellett hagyjuk szorosan, így kenjük meg baracklekvárral, és amikor kissé már beszívódott, akkor jó vastagon megkenjük a csokoládékrémmel.
A krémhez lassú tűzön főzzük sűrűre a cukrot, a tojást, a kakaóport, lisztet, és a tejet. Előzőleg jobb, ha habverővel egyenletesre kikeverjük a masszát, és utána fogunk a főzéshez.
Amikor már besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és keverjük el benne a margarint. Hagyjuk kihűlni.
A kerek lapot két egyforma karikára vágjuk, lekvárral megkenjük mindkettőnek az egyik oldalát.
Az alsó lapra vastagon csokikrémet simítunk.
A krémes tésztacsíkokból egyet szorosan feltekerünk csigavonalban, az alsó tésztalap közepére illesztjük lapjával, a többi krémes csíkot folytatólagosan köré tekerjük, amíg teljesen befedjük az egész alsó kerek lapot.
Krémet kenünk a tetejére, és ráillesztjük a másik lekváros lapot, megkent oldalával lefelé.
A tortát kívülről is bevonjuk a csokikrémmel, tetejét, oldalát egyaránt.
Hűtőben megdermesztjük, majd tejszínhabbal is bevonjuk mindenütt.
Tetejét szépen elsimítjuk széles pengéjű késsel egyenletesre. Erre fektetjük az ostyalapot, habrózsával díszítjük a szélét. Először kissé hullámos lesz a kép, de utána szépen kisimul.








10 megjegyzés:

ercsu27 írta...

Szia!
Véletlenül bukkantam az oldaladra, még csak most kezdem böngészni, de ehhez a csokitortához muszáj hozzászólnom.
Hónapok óta tervezem, milyen tortát fog kapni a kedves szülinapjára. Csokitorta mellett döntöttem, ami így feltekerve készül majd, mint a te tortád, és egy autós fotó lesz a tetején. Ja, a kedvest Zolinak hívják! :-)

Receptgyűjtő írta...

Szia, Ercsu!Ilyenek a véletlenek!
Nagyon finom lett, csak ajánlani tudom!Sok sikert! üdv: Marica

Névtelen írta...

Szia!
Ezt a feltekeréses dolgot nem értem, arról is tudnál képet feltenni?
Üdv: Lya

Receptgyűjtő írta...

Szia, Lya!
Képem arról nincs, kicsit módosítottam a fogalmazáson, hátha így könnyebben érthetővé válik.
Amikor már egy csigát összetekersz, középre helyezed. A következő csík egyik végét hozzáilleszted a szabadon maradt végéhez, rátekered,és ugyanígy a többi csíkot is.
Remélem, sikerül!
Üdv!Marica

Névtelen írta...

Ennek a tortának a hivatalos neve Legyező torta. Csak ha valakit érdekel..............Egyébként szupi az oldal, én is nemrég kezdtem el egyet szerkeszteni. www.egyszerusutik.eoldal.hu

Receptgyűjtő írta...

Köszönöm szépen!
Sok sikert, meglátogatlak! :-)

Névtelen írta...

Hol lehet fényképes ostyalapot készíttetni? Még sosem csináltam ilyen tortát de szeretnék itthon ilyen fényképes tortát készíteni én is.
Egyébként szuper az oldal, még csak nemrég fedeztem fel,de máris kipróbáltam pár recepted s mind siker lett!

Várom válaszod,

Üdvözlettel

Anna

mariam írta...

Szia Anna!
Köszönöm a dicséretet! :-)
Kérdés, hogy hol laksz. Talán az lenne a legcélszerűbb, ha keresőszavakkal a google-val próbálkoznál. Ha már ostyaképet beütöd, akkor találsz lehetőséget, és el tudod dönteni, melyik számodra a legelérhetőbb.

Üdvözlettel: Marica

Névtelen írta...

Szia!
Épp csinálom a sütit, és az lenne a kérdésem, hogy a 25 dkg vajat a kész meleg masszába kell belerakni, vagy először várjuk meg míg kihűl és a már kihűlt krémbe rakjam?

mariam írta...

Szia!
Ezt már elég régen készítettem el,és nem találom az eredeti leírást.Úgy értelmezem, hogy nem kell megvárni, míg kihűl, de az biztosabb eljárás, ha kihűlés után keverjük el a kihabosított margarinnal.