
Almatorta 3.
Hozzávalók:
25 dkg Ráma margarin
25 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
4 tojás
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
8 dkg kakaópor
20 dkg darált mogyoró (vagy dió, mandula)
5 db nagyobb, reszelt alma
Elkészítés:
A margarint a cukrokkal és a tojásokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos, kakaóval kevert, szitált lisztet, a mogyorót, végül az almareszeléket. Ha túl sűrű lenne a tészta, egy kis tejjel lazíthatjuk.
Kikent, lisztezett (vagy papírral bélelt) formába simítjuk, előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, 170-180 °C-on sütjük ki, kb. 60 perc alatt.
Önmagában is finom, de variálhatjuk különböző módon.
Megszórhatjuk a tetejét még sütés előtt dió, mogyoró, vagy manduladarabokkal, vagy sütés után megtölthetjük lekvárral, krémmel, bevonhatjuk tortabevonó csokoládéval, meghinthetjük porcukorral, stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése