2008. április 1., kedd

Vizes piskóta készítése



Vizes piskóta


Hozzávalók:


4 tojássárgája
25 dkg porcukor
8 evőkanál víz
20 dkg liszt
késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, lassacskán beleadagoljuk a vizet, majd a szódabikarbónás, szitált lisztet, s alaposan kidolgozzuk. A végén beleforgatjuk a tojások fehérjének kemény habját is.




Vizes piskóta - másként

Hozzávalók:

4 tojás

25 dkg porcukor

1 citrom leve és héja

4 evőkanál forró víz

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét, s lassacskán a forró vizet. Végül a sütőporos, szitált lisztet is, amelyben elkevertük a citromhéjat. Jól kidolgozzuk.

A tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk a sárga masszába.

Mindkét változattal, minden egyéb tekintetben úgy járunk el, mint a sima piskóta sütésénél.
Leírása: „Piskóta tortalap készítése” címszó alatt.

A 4 tojásos vizes piskóta a 8 tojásos, másik fajta piskóta méretének felel meg.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

A vizes piskóta receptnél a liszt lemaradt.

mariam írta...

Köszönöm szépen, valóban, nem vettem észre! Köszönöm, hogy szóltál!

Névtelen írta...

szia köszi a receptet most csinálom a piskotát csak megakartam köszöni csáó

mariam írta...

Szia Irénke!
sikeres sütést kívánok! Marica

vargaagi2006 írta...

szia én gitár alaku tortát szeretnék késziteni csak a piskotát akartam a legjobbat csinálni mert egyformán fel kell jönnie hozzá hogy jo legyen.köszönöm.

mariam írta...

Szia Ági!
Ha piskótát megsütöd, és a tetejét lefelé fordítva hűtöd ki teljesen, akkor az alja kerül fel, ami egyenletes.
Üdv: Marica