
Vizes piskóta
Hozzávalók:
4 tojássárgája
25 dkg porcukor
8 evőkanál víz
20 dkg liszt
késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, lassacskán beleadagoljuk a vizet, majd a szódabikarbónás, szitált lisztet, s alaposan kidolgozzuk. A végén beleforgatjuk a tojások fehérjének kemény habját is.
Vizes piskóta - másként
Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg porcukor
1 citrom leve és héja
4 evőkanál forró víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét, s lassacskán a forró vizet. Végül a sütőporos, szitált lisztet is, amelyben elkevertük a citromhéjat. Jól kidolgozzuk.
A tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk a sárga masszába.
Mindkét változattal, minden egyéb tekintetben úgy járunk el, mint a sima piskóta sütésénél.
Leírása: „Piskóta tortalap készítése” címszó alatt.
A 4 tojásos vizes piskóta a 8 tojásos, másik fajta piskóta méretének felel meg.
6 megjegyzés:
A vizes piskóta receptnél a liszt lemaradt.
Köszönöm szépen, valóban, nem vettem észre! Köszönöm, hogy szóltál!
szia köszi a receptet most csinálom a piskotát csak megakartam köszöni csáó
Szia Irénke!
sikeres sütést kívánok! Marica
szia én gitár alaku tortát szeretnék késziteni csak a piskotát akartam a legjobbat csinálni mert egyformán fel kell jönnie hozzá hogy jo legyen.köszönöm.
Szia Ági!
Ha piskótát megsütöd, és a tetejét lefelé fordítva hűtöd ki teljesen, akkor az alja kerül fel, ami egyenletes.
Üdv: Marica
Megjegyzés küldése