2008. április 9., szerda

Túrótorta 3.



Túrótorta 3.


Hozzávalók:


15 dkg lágy Ráma margarin
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás

1 kg túró
csipetnyi só
reszelt citromhéj
5 evőkanál búzadara
2 evőkanál liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna


Rátét:

1 pohár tejföl
1 evőkanál liszt
1 tojás

Elkészítés:


A margarint habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojásokat, a sóval, citromhéjjal ízesített, áttört túrót, végül a szódabikarbónával, és a darával kevert lisztet.

Kikent, lisztezett formába öntjük, rákenjük a tojással, liszttel kikevert tejfölt.

Előmelegített, közepes hőmérsékletű, 180°C-os sütőben sütjük ki, kb. 40 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések: