
Palacsintatorta
Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg liszt
2 tojás
2 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
1 citrom reszelt héja
só
Krém:
3 citrom leve és reszelt héja
3 tojás
20 dkg cukor
8 dkg vaj
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, 30 percig állni hagyjuk, majd a tortaformánk alapjának megfelelő méretű, 12 db palacsintát sütünk.
A krémhez a tojásokat, a cukrot, a citromlevet és reszelt héjat jól elkeverjük. Kis lángon, állandó keveréssel forrpontig főzve besűrítjük, majd a vajjal simára eldolgozzuk.
Kikenjük vajjal a formát, alulra palacsintát illesztünk, krémmel megkenjük, és addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók elfogynak, végül a tetejére palacsinta kerüljön.
Forró sütő tesszük, átsütjük, majd hagyjuk kihűlni, és tálcára borítjuk. Tálaláshoz porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése