2008. április 11., péntek

Lekváros máktorta 2.


Hozzávalók:

15 dkg Ráma margarin
2 20 dkg porcukor
2 2 cl rum
6 6 db tojás
20 20 dkg darált mák
5 dkg liszt
30 3 dkg étkezési keményítő
½ csomag sütőpor
11 db citrom reszelt héja
csipetnyi só


Töltelék: pikáns lekvár

Bevonat: tortabevonó csokoládé

Elkészítés:

Habosra keverjük a margarint a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáit, ízesítjük a rummal, a sóval. Belekeverjük a sütőporos liszttel elkevert étkezési keményítőt, a mákot, és a citromhéjat.
Végül beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.

Sütőpapírral bélelt, vagy kikent, lisztezett formába öntjük, és előmelegített, 180 °C-os sütőben kisütjük. Rácson kihűtjük, kettévágjuk, lekvárral megtöltjük.

Olvasztott tortabevonóval bevonjuk.

2 megjegyzés:

Melinda ékszerei írta...

Nem megjegyzés! Egy kérdés :) : Mekkora formában sütöd ezt a mennyiséget? tarmelinda@citromail.hu

mariam írta...

26 cm-es formában.