2008. április 21., hétfő

Finn almatorta


Finn almatorta

Tészta:


15 dkg Ráma margarin
1 dl cukor
2 tojás
5 dkg darált mandula
3 dl liszt
1 kiskanál őrölt fahéj


Töltelék:

60 dkg szeletelt alma
1 tojás
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


A margarint a cukorral gyorsan kikeverjük, majd a tojásokat egyenként adjuk hozzá. A mandulát, a fahéjat, és a lisztet is hozzáadva összegyúrjuk. Gyors mozdulatokkal, és hideg kézzel dolgozzunk.

A tésztát tegyük hűtőbe kb. fél órára, majd vizes kézzel, sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 2 cm magas pereme is legyen. Az almát sűrűn a tésztára rakosgatjuk.

A tojásokat kissé fölverjük, a tejet hozzáadjuk, az almára öntjük.
A vaníliás cukorral meghintjük, és előmelegített sütőben, 190 °C– on, kb.25 percig sütjük.

Langyosan tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: