
Finn almatorta
Tészta:
15 dkg Ráma margarin
1 dl cukor
2 tojás
5 dkg darált mandula
3 dl liszt
1 kiskanál őrölt fahéj
Töltelék:
60 dkg szeletelt alma
1 tojás
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A margarint a cukorral gyorsan kikeverjük, majd a tojásokat egyenként adjuk hozzá. A mandulát, a fahéjat, és a lisztet is hozzáadva összegyúrjuk. Gyors mozdulatokkal, és hideg kézzel dolgozzunk.
A tésztát tegyük hűtőbe kb. fél órára, majd vizes kézzel, sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk úgy, hogy kb.
A tojásokat kissé fölverjük, a tejet hozzáadjuk, az almára öntjük.
A vaníliás cukorral meghintjük, és előmelegített sütőben, 190 °C– on, kb.25 percig sütjük.
Langyosan tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése