2008. április 13., vasárnap

Erdélyi habos almástorta



Erdélyi almás torta

Hozzávalók:


1 db 6 tojásos piskóta tortalap

3 db savanykás alma

2 dl tejszín habja
1 csomag vanília ízű pudingpor

4 dl tej
25 dkg cukor
1 evőkanál zselatinpor
1 csapott evőkanál őrölt fahéj

csipetnyi só


Díszítés:

1 dl tejszín habja


Elkészítés:

A pudingot az előírásnak megfelelően, kb. 5 kanál cukorral és a tejjel felfőzzük, pici sót és a fahéjat hozzáadjuk, majd kevergetve kihűtjük.

A tisztított, gerezdekre vagdalt almát a maradék cukorral és fél dl vízzel kissé megpároljuk.

A tortalapot két részre vágjuk, és egy kapcsos tortaformában töltjük meg. Többrétegű alufóliát tegyünk a lap köré, hogy ne folyjon mellé a krém.
Az alsó lapon elrendezgetjük az almaszeleteket.

Az alma leszűrt levével kis lángon, folyamatos keveréssel feloldjuk a zselatint. A keményre vert tejszínhabból 1-2 kanállal a zselatinhoz keverünk, így adjuk a teljes mennyiségű habhoz.

A kihűlt pudingot robotgéppel krémesre átkeverjük, beleforgatjuk a tejszínhabot. Kétharmad részét rásimítjuk az alma tetejére, a másik lappal befedjük, erre kerül a többi krém.

Hűtőben hagyjuk dermedni, majd tejszínhabbal díszítjük, tetszés szerint.

(Én „Hulala” növényi habbal készítettem, ehhez szerintem elég lett volna összességében 20 dkg cukor is, mert a készítmény eleve édes.)







Ezt a tortareceptet a saját oldalamon kívül kizárólag a No Salty oldalára tettem fel.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Könnyen elkészíthető és nagyon finom.
Én az egész családot levettem a lábáról.

Névtelen írta...

Könnyen elkészíthető,amatőröknek is ajánlom.Nagyon finom.

Receptgyűjtő írta...

Örülök, hogy tetszett!
Nálunk is pillanatok alatt elfogyott! :-)
és ami fontos, valóban hamar elkészül, és nem bonyolult.

Névtelen írta...

Hát én is elkészítettem hétvégén és osztatlan sikert aratott:D Gratulálok a recepthez!
Réka

Receptgyűjtő írta...

Köszönöm Réka, nem az én érdemem, egy újságból vágtam ki vagy 25 éve. :-)
Örülök, hogy tetszett a recept! :-)

Hupsz írta...

Máris kedvet kaptam hozzá, holnap reggel nekilátok.

mariam írta...

Nagyon finom, érdemes elkészíteni!:-)

Névtelen írta...

Szia,

Tetszik a recept, de az alma nem lágyítja el a piskótát??

mariam írta...

Szia!
Nem,nagyon finom lett!:-)