2008. április 29., kedd

Epertorta



Epertorta


Hozzávalók:


1 db
6 tojásos piskóta tortalap


Töltelék:


4o dkg eper
25 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor

3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor

2 dl habtejszín


Tetejére:


10 dkg eper
1 dl habtejszín


Elkészítés:

A margarint habosra keverjük a cukor felével, és hozzáadjuk a tejjel, és a maradék cukorral elkészített, lehűtött pudingot. Jó alaposan kikeverjük, és beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját.

A piskótát kettévágjuk, az alsó lapot megtöltjük a krém háromnegyed részével, amelybe előzőleg az eperdarabokat is lazán belekevertük, majd rátesszük a tortalap másik felét. Tetejére rákenjük a maradék krémet, és eperszemekkel díszítjük.

Hűtőbe tesszük, és tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: