2008. április 7., hétfő

Barackos, vaníliakrémes torta


Barackos, vaníliakrémes torta


Hozzávalók:


Tészta:

3 tojás
9 dkg cukor
9 dkg liszt
1 dkg vaníliás cukor

késhegynyi sütőpor

Krém:

1 csomag vanília ízű pudingpor

4-5 evőkanál cukor
5 dl tej
darabokra vagdalt barackbefőtt (kb. 15 dkg)


Díszítés:


2 dl habtejszín
barackbefőtt

mogyoró, vagy diótörmelék


Elkészítés:

A tojások fehérjét habosra keverjük, a cukrokkal kemény habbá verjük, egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáit, végül a sütőporos, szitált liszttel keverjük el.

Sütőpapírral bélelt formában kisütjük, előmelegített sütőben, 170 °C-on, majd kihűtjük.
A pudingport a cukorral, tejjel a szokásos módon elkészítjük, elkeverjük benne a barackdarabokat, és a tésztára simítjuk.

Hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.

Tálalás előtt a tejszín keményre vert habjával, barackszeletekkel díszítjük, oldalára mogyoró-, (vagy dió) darabkák kerülnek.

Nincsenek megjegyzések: