
Túrós torta
Tészta:
7 dkg vaj
8 dkg cukor
20 dkg liszt
½ csomag sütőpor
1 tojás
Töltelék:
50 dkg túró
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliaízű pudingpor
3 tojássárgája
1 pohár tejföl
1 pohár olaj
Tetejére:
3 tojásfehérje
3-5 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A tészta alapanyagait hideg kézzel gyorsan összeállítjuk. Ha nagyon kemény a tészta, egy kis hideg vízzel állítsuk be az állagát, hogy rugalmas tésztát kapjunk, majd hűtőbe tesszük fél órára, fóliába csomagolva.
Egy tortaformát kivajazunk, a kinyújtott lapot beleigazítjuk, legalább 2 cm-es peremet készítve a tortának.
A töltelék alapanyagait kikeverjük, ráöntjük a tésztára, előmelegített, 180 °C-os sütőben, kb. 40-45 percig sütjük.
A tojásfehérjét habosra keverjük, hozzáadva a cukrot, jó kemény habot készítünk.
A torta tetejére halmozzuk, visszatesszük a sütőbe további 15 percre, míg szépen megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése