2008. március 30., vasárnap

Túrós torta

Túrós torta

Tészta:


7 dkg vaj
8 dkg cukor
20 dkg liszt
½ csomag sütőpor
1 tojás


Töltelék:


50 dkg túró
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliaízű pudingpor
3 tojássárgája

2.5 dl tej
1 pohár tejföl
1 pohár olaj


Tetejére:


3 tojásfehérje
3-5 evőkanál porcukor


Elkészítés:


A tészta alapanyagait hideg kézzel gyorsan összeállítjuk. H
a nagyon kemény a tészta, egy kis hideg vízzel állítsuk be az állagát, hogy rugalmas tésztát kapjunk, majd hűtőbe tesszük fél órára, fóliába csomagolva.

Egy tortaformát kivajazunk, a kinyújtott lapot beleigazítjuk, legalább 2 cm-es peremet készítve a tortának.

A töltelék alapanyagait kikeverjük, ráöntjük a tésztára, előmelegített, 180 °C-os sütőben, kb. 40-45 percig sütjük.

A tojásfehérjét habosra keverjük, hozzáadva a cukrot, jó kemény habot készítünk.
A torta tetejére halmozzuk, visszatesszük a sütőbe további 15 percre, míg szépen megpirul.

Nincsenek megjegyzések: