2008. március 20., csütörtök

Túrós-barackos torta

Túrós-barackos torta

Tészta:


7 dkg hideg vaj
8 dkg cukor
20 dkg liszt
½ csomag sütőpor
1 tojás

Töltelék:

75 dkg túró
10 dkg puha margarin
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliaízű pudingpor
3 tojás

3 dl tej

barackbefőtt (idényben nyers gyümölcs)

Elkészítés:

A tészta alapanyagait hideg kézzel gyorsan összeállítjuk. Ha nagyon kemény a tészta, egy kis hideg vízzel állítsuk be az állagát, hogy rugalmas tésztát kapjunk, majd hűtőbe tesszük fél órára, fóliába csomagolva.

Egy tortaformát kivajazunk, a kinyújtott lapot beleigazítjuk, legalább 2 cm-es peremet készítve a tortának.
A tésztát előmelegített, 190 °C-os sütőben elősütjük 10 percig.

A túrót elkeverjük a lágy margarinnal, a tojások sárgájával, a pudingporral, a cukrokkal, hozzáadjuk lassan a tejet, majd óvatosan, hogy ne törjük, beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.

A tészta tetejét kirakjuk barackdarabokkal, a híg túrókrémet rásimítjuk, visszatesszük a sütőbe, és valamivel mérsékeltebb lángon, kb. 60- 70 percig sütjük.
A sütési idő sütőtől függően változhat, nekem ettől tovább tartott.
Ha sütés közben nagyon sötétedne a torta teteje, fedjük le sütőpapírral, vagy alufóliával!
Ha megsült, kapcsoljuk ki a sütőt, és nyitott ajtónál tartsuk benn a süteményt még 20 percen keresztül.
Csak akkor vegyük ki a formából, amikor teljesen kihűlt, éles késsel lazítsuk meg a forma oldala mellett a tésztát.



Nincsenek megjegyzések: