2008. március 20., csütörtök

Trüffeltorta 3.


Trüffeltorta 3.

Hozzávalók:


Tészta:

8 dkg puha vaj
8 dkg cukor
2 tojás
8 dkg liszt
½ csomag sütőpor
1 púpozott evőkanál kakaópor
5 dkg darált mandula


Krém:


35 dkg étcsokoládé
10 dkg puha vaj
20 dkg krémsajt (pl. Philadelphia)
10 dkg tejszín
10 dkg tejföl
3 evőkanál rum

Díszítés:

gyümölcsszemek, pl. eper, meggy, stb., tetszés szerint
fehér csokoládé
2 -3 evőkanál kekszmorzsa

Elkészítés:


A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd a sütőporos, kakaóporral kevert, szitált lisztet, és a darált mandulát.
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és előmelegített, 180°C-os sütőben, 20 perc alatt kisütjü
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, jól eldolgozzuk, simára keverjük a krémsajttal, tejföllel, tejszínnel, és ízesítjük a rummal.

A krémet tegyük egy órára mélyhűtőbe dermedni, utána ismét verjük habosra robotgéppel, és simítsuk rá a kihűlt lapra.

Tetejét díszítsük gőz fölött megolvasztott fehér csokiba, és kekszmorzsába mártott gyümölccsel.




2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Olyan csokis krémre lenne szükségem ami tuti masszív, nem folyik meg, hogy a torta egy másikat is elbírjon..emeletes... melyik receptedet ajánlod?
köszönöm

Receptgyűjtő írta...

Szia!

Krém:
4 tojás
15 dkg cukor
3 szelet csokoládé
1 csomag vaníliás cukor
0.5 dl erős feketekávé
15 dkg Ráma margarin-
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, a csokival együtt gőz fölött felmelegítjük, lassan hozzáöntjük a kávét, és folyton kevergetve felfőzzük.
Ha kihűlt, egynemű krémmé elegyítjük a csipetnyi sóval habosra kevert margarinnal.

Vagy:
2 tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 20 dkg porcukorral, 2-3 evőkanál hideg tejjel, hozzákeverünk 3 evőkanál kakaóport, felöntjük egy darabka vaníliával felfőzött 2 dl tejjel, és folytonosan kevergetve kis lángon (vagy gőz fölött) sűrűre főzzük.
A tűzről levéve tovább kevergetve belemorzsolunk 10 dkg vajat, kihűlésig keverjük,addigra kemény, sűrű krém lesz belőle.

Mindkeettő sűrű lesz, talán a második az erősebb.
Jó sütést kívánok, üdv: Marica