
Répatorta 4.
A recept a Borsa.hu oldaláról származik.
Hozzávalók:
30 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg darált dió
ízesítésre: csipetnyi só, fahéj, szegfűszeg, gyömbér
4 tojás
25 dkg reszelt sárgarépa
Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük ki, kb. 45 perc alatt. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a tésztát.
Amikor kivesszük a sütőből, még forrón kenjük meg cukormázzal, tegyük vissza a meleg sütőbe, és nyitott ajtó mellett szárítsuk rá a tetejére.
1 ½ citrom levében kevergetve feloldunk kb. 18 dkg porcukrot.
6 megjegyzés:
Kedves Tortaimádó!
Kérlek, hogy a répatorta4 bejegyzésedhez írj forrásmegjelölést. Köszönöm: Íz-i
Szia, Íz-i!
Ez a recept el volt nálam mentve, és nem tudom, honnan.
Ha tudod az eredeti forrását, és megírod, nagyon szívesen felteszem, mint ahogy más recepteknél is teszem.
A bal oldali sávban erről szól "A receptek eredetéről" bejegyzés. Köszönöm a segítséget!
Szia, ez a Borsán jelent meg március 6-án.
http://borsa.hu/20080306/repatorta_van/repatortat_kesziteni_konnyu_nincs_repa_ize/
Köszönöm szépen, beírom!
Meg kell sütnöm, egyszer vendégként Luganoban egy tóparti cukrászdában ettem répatortát, állítólag a svájciak nemzeti eledele, nagyon ízlett!
Szia Éva!
Szerintem is érdemes, mert valóban nagyon finom!
Üdv: Marica
Megjegyzés küldése