2008. március 27., csütörtök

Répatorta 4.

Répatorta 4.

A recept a Borsa.hu oldaláról származik.

Hozzávalók:


30 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg darált dió
ízesítésre: csipetnyi só, fahéj, szegfűszeg, gyömbér
4 tojás

1.5 dl olaj
25 dkg reszelt sárgarépa


Elkészítés:

A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajjal kikevert tojásokat, és a répareszeléket.

Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük ki, kb. 45 perc alatt. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a tésztát.

Amikor kivesszük a sütőből, még forrón kenjük meg cukormázzal, tegyük vissza a meleg sütőbe, és nyitott ajtó mellett szárítsuk rá a tetejére.

Citromos cukormáz:

1 ½ citrom levében kevergetve feloldunk kb. 18 dkg porcukrot.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Tortaimádó!

Kérlek, hogy a répatorta4 bejegyzésedhez írj forrásmegjelölést. Köszönöm: Íz-i

Receptgyűjtő írta...

Szia, Íz-i!
Ez a recept el volt nálam mentve, és nem tudom, honnan.
Ha tudod az eredeti forrását, és megírod, nagyon szívesen felteszem, mint ahogy más recepteknél is teszem.
A bal oldali sávban erről szól "A receptek eredetéről" bejegyzés. Köszönöm a segítséget!

Névtelen írta...

Szia, ez a Borsán jelent meg március 6-án.

http://borsa.hu/20080306/repatorta_van/repatortat_kesziteni_konnyu_nincs_repa_ize/

Receptgyűjtő írta...

Köszönöm szépen, beírom!

ÉvaZsuzsanna írta...

Meg kell sütnöm, egyszer vendégként Luganoban egy tóparti cukrászdában ettem répatortát, állítólag a svájciak nemzeti eledele, nagyon ízlett!

Receptgyűjtő írta...

Szia Éva!
Szerintem is érdemes, mert valóban nagyon finom!
Üdv: Marica