2008. március 7., péntek

Fehér bombatorta

Fehér bombatorta

Hozzávalók:


40 dkg fehér csokoládé
1 evőkanál zselatinpor
2 evőkanál kókuszreszelék
3 tojássárgája

4 dl tejszín
5 dkg tejcsokoládé


Elkészítés:

A fehér csokoládéból 5 dkg -ot félreteszünk, a többit darabokra tördeljük, és vízfürdő fölött, folyamatos keveréssel, 4 evőkanálnyi vízzel felolvasztjuk.

Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kevés langyos vízben feloldott zselatint. Kavargatva langyosra hűtjük, majd egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját, és eldolgozzuk a kókuszreszelékkel.

A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a kihűlt csokoládéba forgatjuk.

Egy gömbölyű tálat fóliával bélelünk ki, belesimítjuk a krémet, és másnapig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, megszórjuk a maradék fehér-, és a tejcsokoládéból készített forgácsokkal.

Nincsenek megjegyzések: