2008. március 1., szombat

Daratorta

Daratorta

Hozzávalók:

1 l tej
25 dkg búzadara
8 dkg lehéjazott, darált mandula
15 dkg cukor
3 dkg margarin
4 tojás

Tálaláshoz: pikáns lekvár

Elkészítés:

A tejet pici sóval felforraljuk, lassan beleszórjuk a darát, állandó keveréssel 10-15 perc alatt megfőzzük, majd belekeverjük a mandulát, a cukrot, és a margarint.

Időnként megkeverve langyosra hűtjük, hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáit, és beleforgatjuk lazán a fehérjék keményre vert habját.

Kikent, lisztezett formába simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 °C-os, közepes hőmérsékleten kisütjük, kb. 40-45 perc alatt.

Úgy sütjük, mint a piskótát, a sütő ajtaját csak a sütés vége felé nyissuk ki, ha ellenőrizni akarjuk tűpróbával, hogy ne essen össze a tészta.

Langyosan kínáljuk pikáns lekvárral.

Nincsenek megjegyzések: