2008. március 3., hétfő

Brownies


Brownies

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé reszelék
10 dkg liszt
10 dkg cukor
2 dkg kakaópor
½ teáskanál sütőpor
2 teáskanál neszkávé
2 tojás
1 dl napraforgó olaj
5 dkg durvára vagdosott dió
5 dkg mazsola

Máz:

5 dkg étcsokoládés tortabevonó
3 dkg vaj

Kenéshez: pikáns lekvár


Elkészítés:

A kávét egy evőkanálnyi forró vízben feloldjuk, kissé lehűtjük.
A sütőporos, szitált lisztet elkeverjük a cukorral, a csokoládé reszelékkel, és a kakaóporral.
A kávét kikeverjük a tojásokkal, az olajjal, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket a dióval és a mazsolával.

Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 °C – on, kb. 20 - 25 perc alatt kisütjük.

A tortaformából kiborítjuk, a papírt lehúzzuk, és a még forró tésztát rögtön megkenjük lekvárral.
Teljes kihűlés után vonjuk be a csokoládéval.

Nincsenek megjegyzések: