
Torta Valentin napra
Hozzávalók:
25 dkg Ráma margarin
13 dkg cukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
4 tojás
4 evőkanál víz
30 dkg liszt
10 dkg hámozott, darált mandula
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tejszín
Krém:
2 csomag habfixáló
15 dkg olvasztott étcsokoládé
15 dkg nutellakrém
2 teáskanál rumaroma
1 teáskanál őrölt fahéj
Díszítéshez:
csokoládémáz
5 dkg málna / vagy más piros gyümölcs
5 dkg szeletelt, pirított mandula
5 dkg durvára vagdalt (darált) pirított mandula (vagy dió, mogyoró)
Elkészítése:
5 dkg málna / vagy más piros gyümölcs
5 dkg szeletelt, pirított mandula
5 dkg durvára vagdalt (darált) pirított mandula (vagy dió, mogyoró)
Elkészítése:
A margarint a cukrokkal habosra keverjük, beledolgozzuk a tojásokat és a vizet, majd a sütőporos, szitált lisztet, és a mandulát adjuk hozzá.
A masszát elfelezzük. Az egyik feléhez hozzáadjuk az 1 evőkanál tejszínt, beleszitáljuk a kakaóport is, és lazán eldolgozzuk.
Külön – külön kisütjük a két lapot papírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben, kb.
A tésztákat hagyjuk kihűlni, és mindkettőt 2 vékony lapra szeljük.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és folyamatos keveréssel hozzáadjuk a nutellakrémet, az olvasztott, lehűlt csokoládét, a fahéjat, és az aromát.
A lapokat megtöltjük arányosan a krémmel, úgy, hogy a tetejére is jusson belőle. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Bevonjuk a csokoládéval, s még mielőtt teljesen megkötne, az oldalára mandulaszeleteket tapasztunk.
Tetején szív-formát alakítunk ki piros gyümölcsszemekből, körülötte alaposan megszórjuk a pirított manduladarabokkal.
Csokimáz:
3 evőkanál szitált kakaópor
3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
3 dkg vaj
Elkészítés:
A cukrot elkeverjük a kakaóporral, hozzáadjuk a vizet, és lassú tűzön besűrítjük.
Levesszük, majd simára elegyítjük a vajjal.
Rögtön a tésztára öntjük, széles pengéjű késsel gyorsan elegyengetjük, majd hagyjuk megdermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése