2008. február 15., péntek

Kókuszos-csokis fatörzstorta

Kókuszos-csokis fatörzstorta


Hozzávalók:

Tészta:

4 tojás
10 dkg cukor
3 dkg vaj
3 dkg kókuszreszelék
10 dkg liszt
1 evőkanál rum

Töltelék:

20 dkg csokoládé
8 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 kávéskanál vaníliás cukor
4 evőkanál rum

Bevonat:

17 dkg vaj
2 tojássárgája
2 teáskanál kávé
4 evőkanál cukorszirup
2 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgákat, a kókuszreszeléket, a lisztet, a rumot, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjének kemény habját.

A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és előmelegített, forró sütőben kb. 10 alatt kisütjük. A papírral együtt nedves konyharuhára fektetve feltekerjük, és hűlni hagyjuk.

A töltelékhez gőz fölött felolvasztjuk a darabokra tördelt csokoládét, majd belekeverjük a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot.
Időnként megkevergetve kihűtjük.

A tésztát kitekerjük, a papírt lehúzzuk, a lapot megkenjük a krémmel, és szorosan feltekerjük.

A külső bevonathoz a vajat elkeverjük a tojások sárgáival, a kávéval, a cukorsziruppal, majd a tésztára kenjük, és hűtőben hagyjuk megdermedni. Villával megmintázzuk, meghintjük kókuszreszelékkel, majd legalább 4 órára visszatesszük a hűtőbe.

Ha nem akarunk krémes bevonatot, megszórhatjuk porcukorral is, vagy kókuszreszelékkel.

(A cukorsziruphoz forrásban lévő vízhez adjunk ugyanannyi cukrot, újraforrásig kevergessük, néhány percig főzzük, s közben a felszínén keletkezett habot szedegessük le. Vegyük le a tűzről, és lehűlés után készen van a cukorszirup.
Ha többet készítünk, fénytől védett helyen korlátlan ideig eláll, üvegpalackban a hűtőben tudjuk tárolni.)

Nincsenek megjegyzések: