
Joghurtos őzgerinctorta
Hozzávalók:
1 doboz babapiskóta
4-
3 db citromos joghurt (kicsi)
3 db epres joghurt
10 dkg porcukor
1 evőkanál zselatinpor
Díszítés:
Elkészítés:
A tejszínt felverjük, a cukorral kemény habot készítünk.
A zselatint kevés vízben, lassú tűzön feloldjuk langyosra, elkeverjük 1-2 evőkanál tejszínhabbal, így adjuk a nagyobb mennyiséghez. A habot elfelezzük, külön-külön óvatosan összeforgatjuk a joghurtokkal
Folpackkal bélelt nagyméretű őzgerincformába simítjuk az epres massza felét, erre egy sor tejbe mártogatott piskótát fektetünk (a piskótákat ne áztassuk el!). Most jön a citromos hab fele, piskótasor, epres hab, piskóta, és a citromos krém.
A formát hűtőbe tesszük másnapig, akkor kiborítjuk tálaló tálcára, a fóliát óvatosan lehúzzuk, tejszínhabbal díszítjük, tetejét akár gyümölcsökkel, vagy saját ötlet alapján, tetszés szerint dekorálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése