2008. február 9., szombat

Joghurtos őzgerinctorta

Joghurtos őzgerinctorta

Hozzávalók:

1 doboz babapiskóta
4-5 dl tej
3 db citromos joghurt (kicsi)
3 db epres joghurt

5 dl habtejszín
10 dkg porcukor
1 evőkanál zselatinpor

Díszítés:

2 dl tejszín habja, kandírozott cseresznye, vagy gyümölcs, stb.

Elkészítés:

A tejszínt felverjük, a cukorral kemény habot készítünk.

A zselatint kevés vízben, lassú tűzön feloldjuk langyosra, elkeverjük 1-2 evőkanál tejszínhabbal, így adjuk a nagyobb mennyiséghez. A habot elfelezzük, külön-külön óvatosan összeforgatjuk a joghurtokkal

Folpackkal bélelt nagyméretű őzgerincformába simítjuk az epres massza felét, erre egy sor tejbe mártogatott piskótát fektetünk (a piskótákat ne áztassuk el!). Most jön a citromos hab fele, piskótasor, epres hab, piskóta, és a citromos krém.

A formát hűtőbe tesszük másnapig, akkor kiborítjuk tálaló tálcára, a fóliát óvatosan lehúzzuk, tejszínhabbal díszítjük, tetejét akár gyümölcsökkel, vagy saját ötlet alapján, tetszés szerint dekorálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: