2008. február 9., szombat

Gesztenyés szívtorta


Gesztenyés szívtorta

Hozzávalók

40 dkg darált keksz
25 dkg vaj / margarin
10 dkg porcukor
1/2 dl tej
50 dkg gesztenyemassza
1 dl rum
1 üveg meggy / vagy barackbefőtt, vagy tetszés szerint másfajta


Tetejére:

2-3 dl habtejszín
7 dkg étcsokoládés tortabevonó

Elkészítés:

A kekszet összegyúrjuk a vaj felével, a cukorral, és a tejjel, majd hideg vízzel kiöblített szív alakú tortaformába igazgatjuk egyenletesen, peremet kialakítva körben, a forma széle mentén.

A gesztenyemasszát a többi vajjal, a rummal, és annyi befőttlével, hogy lágy krémet kapjunk, jól kikeverjük, majd a kekszes felületre egyengetjük. Tetejébe a befőtt- darabokat nyomkodjuk.

Másnapig hűtőben hagyjuk dermedni, tejszínhabbal tálaljuk, gőzfürdőben felolvasztott csokival díszíthetjük, vagy hogy színesebb legyen, a gyümölccsel is lehet dekorálni.



Nincsenek megjegyzések: