
Diótorta
Hozzávalók:
7 tojás
15 dkg cukor
10 dkg dió
2 evőkanál liszt
2 kanál zsemlemorzsa
20 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 evőkanál liszt
vanília / vagy citromhéj
15 dkg vaj / margarin
1-2 kanál rum
Díszítéshez: diógerezdek
Elkészítés:
Tortaformába öntjük, tetejét simára igazítjuk. Előmelegített, középhőmérsékletű sütőben sütjük kb. 30 percig, tűpróbáig.
Ha kihűlt, három részre vágjuk.
A cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a liszttel kevert darált diót, pár percig főzzük, vaníliával vagy citromhéjjal ízesítjük, és félig kihűtjük. Ekkor hozzáadjuk a habosra kavart vajat, egy-két kanál rummal ízesítjük.
A krémmel megtöltjük a piskótát, külsejét csokimázzal bevonjuk, diógerezdekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése