2008. február 11., hétfő

Diótorta

Diótorta

Hozzávalók:

7 tojás
15 dkg cukor
10 dkg dió
2 evőkanál liszt
2 kanál zsemlemorzsa

Diókrém:

20 dkg cukor
1 dl tej
10 dkg darált dió
1 evőkanál liszt
vanília / vagy citromhéj
15 dkg vaj / margarin
1-2 kanál rum

Bevonáshoz: tortabevonó

Díszítéshez: diógerezdek

Elkészítés:

A tojásfehérjékből habot verünk, utána adjuk hozzá kanalanként a cukrot, és kemény, fényes habot készítünk belőle. Hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, majd a szitált lisztet, a morzsát, és az apróra vagdosott diót.

Tortaformába öntjük, tetejét simára igazítjuk. Előmelegített, középhőmérsékletű sütőben sütjük kb. 30 percig, tűpróbáig.
Ha kihűlt, három részre vágjuk.

A cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a liszttel kevert darált diót, pár percig főzzük, vaníliával vagy citromhéjjal ízesítjük, és félig kihűtjük. Ekkor hozzáadjuk a habosra kavart vajat, egy-két kanál rummal ízesítjük.

A krémmel megtöltjük a piskótát, külsejét csokimázzal bevonjuk, diógerezdekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: