
Bajor körtetorta
Hozzávalók:
1 db 2-3 tojásos, vékony piskóta tortalap
8 dkg cukor
½ rúd vanília (vagy 1 csomag Bourbon vaníliás cukor)
1 evőkanál zselatinpor
2 db kockára vágott körtebefőtt (vagy friss gyümölcs)
1,5 dl körtepálinka
Bevonat:
20 dkg étcsokoládés tortabevonó
2 evőkanál olaj
Díszítéshez: csokoládéforgács
Elkészítés:
Amennyiben nem befőttet használunk, a gyümölcsöt kb.
Közben a kevés vízbe áztatott zselatint 1-2 evőkanál forró krémmel elkeverjük, és így feloldva adjuk a többi krémhez. Időnként megkeverve kihűtjük.
Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk, beleöntjük a masszát, és ráhelyezzük a piskótalapot. Hűtőbe tesszük másnapig, majd tálaló tálcára borítjuk vigyázva, a fóliát pedig lehúzzuk.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, elegyítjük az olajjal, és bevonjuk vele a tortát.
Csokiforgáccsal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése